≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrivamo stanje povređenih igrača Zvezde: Jedan otpao za derbi, za dvojicu kreće trka s vremenom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glavobolja za Vladana Milojevića pred susret sa Partizanom

  • 4
FK Crvena zvezda, Vladimir Lučić, Aleksandar Dragović, Uroš Spajić Foto: FK Crvena zvezda

Pred nama je 172. večiti derbi, koji će biti nikad interesantniji zbog važnosti koju rezultat nosi. Partizan je u prednosti od jednog boda i ishod ovog susreta mogao bi da odredi dalji tok šampionske trke.

Zvezda ima imperativ pobede, ukoliko želi da se vrati na prvo mesto i da u kasnije u plej-ofu ima prednost domaćeg terena.

Ali, trener Vladan Milojević našao se u neočekivanom problemu pred najvažniji meč srpskog fudbala, jer je na meču protiv TSC-a u Bačkoj Topoli morao prinudno da izvrši tri izmene i da iz igre izvede dvojac standardnih štopera, Aleksandra Dragovića i Uroša Spajića, a takođe i "bonus igrača" Vladimira Lučića.

Telegraf je proverio na Marakani kakvo je trenutno stanje povređenih igrača, a situacija neće preterano obradovati trenera Vladana Milojevića.

Ono što je gotovo izvesno, Vladimir Lučić je doživeo ozbiljniju povredu kolena i on sigurno neće biti na raspolaganju za večiti derbi, a verovatno ga čeka i višenedeljna pauza. Detaljniji pregledi magnetnom rezonancom će dati konačan odgovor koliko je ozbiljna povreda u pitanju, ali prema prvim informacijama situacija nije dobra.

Aleksandar Dragović i Uroš Spajić su doživeli lakše povrede, ali su svakako van stroja i prema saznanjima Telegrafa, Zvezda čini sve da ih ubrzanom rehabilitacijom vrati u konkurenciju za derbi.

Biće to prava trka s vremenom i odluka će biti doneta maltene u poslednji čas. Pitanje je i da li će Vladan Milojević i ukoliko se Dragović i Spajić oporave ili pod injekcijama smognu snage da odigraju derbi, uopšte i želeti da rizikuje sa "rovitim" igračima, jer je poznat kao neko ko nije preterano voleo da od starta kreće sa igračima koji vuku povredu i nisu u punom trenažnom procesu pre meča.

Izostanak Dragovića bio bi nesumnjivo najteži udarac, jer je i kapiten i lider ekipe, a i poslednjih godina je derbije igrao sjajno i bio uvek među najboljim igračima Zvezde u tim duelima sa Partizanom.

Večiti derbi na programu je u subotu od 17 časova, a nema sumnje Zvezdu čeka prava trka s vremenom da oporavi svoje standardne štopere.

Kakav ishod očekujete na 172. večitom derbiju?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Video: Milan Kalinić prenosio utakmicu slepim i slabovidim navijačima Zvezde na Marakani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivomir

    4. mart 2024 | 17:27

    Vreme je pre nego sto pocne utakmica penal za zvezdu pa pocetak utakmice ako treba sviraj još jedan to je normalno za vas terza to je zvezda

  • Prle

    4. mart 2024 | 15:30

    Ko još vama veruj!

  • Rale

    4. mart 2024 | 17:51

    Tebi ni psiholog

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA