≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neće biti "novog Ozila": Jedan od najvećih talenata Evrope odbio Nemačku i izabrao Tursku

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uzun Džan obavestio je Fudbalski savez Nemačke da će nastupati za reprezentaciju odakle vodi poreklo

  • 0
Uzun Džan, FK Nirnberg Foto: Sportfoto Zink / Daniel Marr / imago sportfotodienst / Profimedia

Jedan od najvećih talenata Evrope u uzrastu do 18 godina, ofanzivni vezista Nirnberga, Uzun Džan, obavestio je u toku dana čelnike Fudbalskog saveza Nemačke da će igrati za reprezentaciju Turske i da je prihvatio njihov poziv.

On je obavestio čelnike oba saveza i potom potvrdio u intervjuu za Skaj zašto je doneo ovakvu odluku.

- Takva odluka nije odluka koju u karijeri donosiš kao kada menjaš klub, već je odluka srca. Morate da osetite reprezentaciju i ovde je moje srce, Turska je pravi izbor za mene - rekao je Uzun, ali je rekao da i Nemačka ostaje bitna u njegovom životu.

- Zajedno sa Turskom, Nemačka će igrati važnu ulogu u mom životu. Nemačkoj reprezentaciji želim samo najbolje za predstojeće Evropsko prvenstvo i budućnost. Osećam veliku zahvalnost prema Nemačkoj. Turska i Nemačka su moje matične zemlje - poručio je Uzun.

Uzun je ove sezone u Cvajti postigao dvanast gola uz jednu asistenciju. Pre tri nedelje direktor reprezentacije Nemačke Rudi Feler lično je otišao u Nirnberg, kako bi Uzuna ubedio da prihvati poziv Nemačke, ali je to bilo uzalud, navodi Bild.

Podsetimo, u prošlosti je veliki broj fudbalera turskog porekla igralo za Nemačku, poput Mesuta Ozila, Samija Kedire, Emrea Džana i drugih...

(Telegraf.rs)

Video: Milan Kalinić prenosio utakmicu slepim i slabovidim navijačima Zvezde na Marakani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA