Vreme čitanja: oko 1 min.

"Sudiji je bilo teško da proceni, ali je VAR bolje video": Jokić pričao o penalu nad Samedom Baždarom

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je rekao i da nije bilo elemenata u drugoj situaciji za kazneni udarac

  • 2
Samed Baždar, FK Partizan Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbaleri Partizana su uspeli da zadrže prvo mesto pred 172. večiti derbi, pošto su slavili na svom terenu protiv Železničara iz Pančeva sa 3:1, a gde je centralna figura ovog meča bio Samed Baždar koji je postigao gol, imao asistenciju, ali nad kojim je napravljen i penal.

Penal je pomalo bio i tema ovih dana u srpskom fudbalu, pošto se u prvi mah učinilo da je defanzivac Železničara uklonio loptu. Sudija Danilo Nikolić prvobitno nije dosudio jedanaesterac, ali je onda uz pomoć VAR-a promenio svoju odluku.

O njemu je govorio i sudijski ekspert Zdravko Jokić, koji je rekao da je bio penal.

- Sudija je bio vrlo dobro pozicioniran, međutim, prvo je došlo do sudara potkolenica oba igrača i mislim da je u poslednjoj fazi da kada igrač odbrane ispucava loptu, on kači vrhom kopačke Baždara i to je bilo teško da se vidi. On izbija, pa dolazi do potkolenice, napravi zamah i kači stopalo. Nije jednostavno situacija, VAR je analizirao, zvao ga je, on je promenio odluku jer je VAR bolje video situaciju - istakao je Jokić.

Osim ovog penala, Partizan je tražio i još jedan kazneni udarac, kada je nakon udarca Zahida lopta pogodila prvo jednog fudbalera Železničara, a onda je rikošetirala i do drugog koji je odigrao rukom.

- Ovde, da je udarila onog igrača u stopalo i odbila se do saigrača kome je lopta bila u prirodnom položaju, kad se odbije od saigrača o ruku koja je u njegovom položaju, nema prekršaja.

(Telegraf.rs)

Video: "Nema premije": Navijači Partizana isprozivali fudbalere Železničara na kraju meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    4. mart 2024 | 22:50

    Šta kaže za zvezdine penale? Sve super, sve regularno, nema osnova polemisati o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA