≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobra vest za Partizan: Markoviću mnogo bolje, spreman za derbi sa Zvezdom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kapiten crno-belih posle nekoliko dana "radne" poštede od sutra ponovo u punom trenažnom procesu

  • 5
Svetozar Marković Foto: FK Partizan

Odbrana Partizana bez i sa Svetozarom Markovićem nije ista, videlo se to i na minulom meču crno-belih protiv Železničara, a dobra vest po stručni štab, verovatno i navijače kluba iz Humske shodno navedenom je da će kapiten gotovo sigurno biti spreman za predstojeći 172. večiti derbi. Fudbaler će, posle nekoliko dana rada po posebnom programu, od sutra u pun trenažni proces sa ostatkom ekipe kako bi potpuno spreman dočekao duel sa Crvenom zvezdom.

Marković je još krajem protekle radne sedmice odradio snimak spornog kolena magnetnom rezonancom i na njemu je utvrđeno da ne postoji nikakvo oštećenje, već da se pojavio mali otok (verovatno od loših podloga), koji se "naslanjao" na neki od nerava u toj regiji, stvarajući bol fudbaleru.

Sa određenim rizikom, odnosno "blokadom", kapiten crno-belih je verovatno mogao da igra i protiv Železničara, ali je su trener Igor Duljaj i stručni štab gledali "širu sliku", činjenicu da je naredni meč večiti derbi, te je Marković pošteđen napora.

Kakav ishod očekujete na 172. večitom derbiju?

Glasajte

Umesto toga je odmah podvrgnut snimanju, potom i adekvatnim terapijama i vežbama pod nadzorom Andreje Milutinovića, koje su posle vikenda donele odličan efekat na igrača - otok i bol kolena su nestali, ali je odlučeno da se sa terapijom oporavkom nastavi i prva dva dana tekuće sedmice kako bi igrač od srede nesmetano trenirao.

Povratak kapitena je svakako odlična vest za stručni štab pred jedan od najvažnijih mečeva u sezoni. Jer se i protiv Železničara videlo da odbrana crno-belih bez Markovića deluje "razmagnetisano", da ne postoji lider u toj liniji tima, koji, zajedno sa golmanom Aleksandrom Jovanovićem, komanduje i doprinosi čvrstini defanzivnog bloka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA