Vreme čitanja: oko 1 min.

Fudbalerke Srbije saznale rivale u borbi za Evropsko prvenstvo

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plej-of je cilj, kao i ulazak u A diviziju Lige nacija

  • 0
Jovana Damnjanović, fudbalerka Srbije Foto: MN Press / Marko Metlaš

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije igraće u drugoj grupi Divizije B Lige nacija sa selekcijama Škotske, Slovačke i Izraela, a ovo takmičenje služiće kao i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Žrebu u Nionu su prisustvovale i predstavnice FSS, potpredsednica Sandra Sremčević i tim menadžer A reprezentacije Bojana Veselinović.

EP će biti održano od drugog do 27. jula 2025. godine u Švajcarskoj. Na EP 2025. će učestvovati 16 reprezentacija, a direktan plasman je izborila domaćin, selekcija Švajcarske.

Iz FSS podsećaju da će prvi put kvalifikacije za EP biti odigrane po novom sistemu, nalik takmičenju u Ligi nacija.

- U tri divizije, reprezentacije su podeljene po grupama. Sistem je takav da direktan plasman na EP iz grupne faze kvalifikacija mogu da obezbede samo prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz grupa u Diviziji A. Zatim slede dve faze baraža. U prvoj fazi baraža će se sastati trećeplasirane i četvrtoplasirane selekcije iz grupa iz Divizije A sa pet prvoplasiranih i tri najbolje drugoplasirane selekcije iz grupa u Diviziji C - saopštio je FSS.

- Takođe, u prvoj fazi baraža sastaće se prvoplasirane i dve najbolje drugoplasirane selekcije iz grupa u Diviziji B sa dve slabije drugoplasirane i trećeplasiranim reprezentacija iz grupa iz Divizije B. Pobednici prve faze baraža zatim idu međusobno u drugu fazu baraža jedni protiv drugih. Sedam pobednika druge faze baraža izboriće plasman na EP 2025 - navodi se u saopštenju FSS.

Kvalifikacije za EP 2025. počinju u aprilu, a trajaće do jula ove godine. Baraži za EP 2025. počinju krajem oktobra i biće završeni krajem novembra i početkom decembra

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA