Vreme čitanja: oko 1 min.

Mitrović nikad čudnije nije šutnuo penal, ali se isplatilo: Al Hilal slavio u derbiju azijske Lige šampiona

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nastavlio je srpski golgeter seriju u važnom meču za njegov tim

  • 4
Aleksandar Mitrović Printskrin: Twitter.com/@centraldoarabao

Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić odigrali su prvi meč četvrtfinala Lige šampiona Azije, a rival im je bio jedan od najvećih rivala iz Saudijske Arabije - Al Itihad. Na kraju je Al Hilal slavio sa 2:0, golovima Aleksandra Mitrovića i Al Davsarija.

I na ovom meču je Aleksandar Mitrović nastavio je golgetersku seriju, pošto je u 38. minutu dosuđen penal upravo nad njim, kada ga je protivnički igrač pravim rvačkim zahvatom oborio u kaznenom prostoru.

Bio je to sličan penal kao onaj koji mu nije sviran u Rusiji na Svetskom prvenstvu u duelu protiv Švajcarske, kada mu arbitar Feliks Brih nije svirao penal.

Ovoga puta nije bilo dileme, arbitar je pokazao na belu tačku, a upravo je Mitrović preuzeo odgovornost.

Ovo je bio deveti penal koji je izveo ove sezone za Al Hilal i pogodio je mrežu po osmi put. Zanimljivo je da je do poslednjeg momenta čekao golmana i faktički je bez zaleta šutirao, na kraju se ta taktika isplatila i Mitrović je poslao golmana u suprotnu stranu i doveo Al Hilal u vođstvo.

Nedugo posle toga Al Davsari je posle asistencije Malkoma povisio prednost na 2:0 i ispostavilo se da je to konačan rezultat.

Ovo je bio prvi meč ovih rivala, a revanš je za nedelju dana na stadionu Al Itihada u Džedi 12. marta.

Al Itihad je od 66. minuta igrao sa igračem manje, pošto je Ngolo Kante dobio crveni karton. I pored toga imali su dve dobre šanse, ali je golman Al Hilala sjajno odbranio u dva navrata i sprečio rivala da smanji prednost.

(Telegraf.rs)

Video: Pešiću, a da razmisliš o Mitroviću? Da, na Aleksandra mislimo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA