≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Bajern i Tuhel su još živi! Bavarci se spasili u Ligi šampiona, PSŽ na leđima Embapea protunjao Sosijedadom

Vreme čitanja: oko 4 min.

Liga šampiona je pružila ono što se od nje i očekivalo

  • 0
Bajern, Lacio Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Bajerna iz Minhena i PSŽ-a su postali novi četvrtfinalisti Lige šampiona, pošto su u svojim revanš mečevima osmine finala upisali pobede protiv Lacija (3:0), odnosno Real Sosijedad (2:1), te sada čekaju svoje rivale.

Nekako su oči više bile uprte u meč u Minhenu, gde je Lacio imao prednost od 1:0 iz prvog meča, te su svi očekivali da vide Tomasa Tuhela i njegove momke, da li će uspeti da se vrate iz minuta, kao i to da li će nemački trener ostati u ekipi Bajerna.

On je pokazao da je uradio domaći zadatak, kao i da je osmislio sjajnu taktiku.

Tim iz Minhena je odigrao savršenu utakmicu, postigli su dva gola već u prvom poluvremenu preko Harija Kejna i Tomasa Milera i tako su prešli u prednost pred drugo poluvreme. Tamo su nastavili dominaciju, napadali su tokom svih 45 minuta, a krunisali su sve novim golom Harija Kejna, koji je bio na pravom mestu u pravom trenutku.

Bajern je na ovaj način slavio tek drugi put u prethodnih šest utakmica.

Bajern, Lacio Foto: Tanjug / AP

Ona utakmica u Španiji i nije bila toliko interesantna, pošto je PSŽ vodio već sa 2:0 posle prvog meča, a ovde je Kilijan Embape stavljen u napad, te je on i rešio meč.

Sosijedad nije pružio pravi otpor nije ni mogao na neki način.

Kilijan Embape je postigao gol već u 14. minutu meča, te je tako na neki način i umrtvio utakmicu.

Isti fudbaler je na startu i drugog poluvremena postigao novi gol,kojim je postavio 2:0, a jedini pogodak, onaj gol tuehe dao je Mikel Merino za Sosijedad u 89. minutu.

Embape, PSŽ Foto: Tanjug / AP

Bajern - Lacio 3:0 (2:0)

SASTAVI:

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Kimih, De Liht, Dajer, Gereiro - Pavlović, Gorecka - Sane, Miler, Musijala - Kejn.

Lacio (4-3-3): Provedel - Marušić, Mario Gila, Romanjoli, Pelegrini - Genduzi, Vesino, Luis Alberto - Zakanji, Imobile - Felipe Andreson.

Real Sosijedad - PSŽ 1:2 (0:1)

SASTAVI:

Real Sosijedad (4-3-3): Remiro - Traore, Zubeldia, Le Norman, Galan - Mendez, Zubimendi, Merino - Kubo, Ojarzabal - Beker.

PSŽ (4-3-3): Donaruma - Hakimi, Lukas Beraldo, Ernandez, Nuno Mendeš - Zair Emeri, Vitinja, Fabijan Ruiz - Dembele, Embape, Barcola.

TOK MEČA UŽIVO:

72. minut - Nstavlja se rapsodija Bajerna, ekipa iz Minhena je imala novu priliku. Prvo je Miler pogodio stativu, a onda je Leroj Sane šutirao i poslao je raketu pored gola.

65. minut - Opet gol za Bajern! Sane je šutirao iskosa, Provedel je to odbranio, ali je lopta došla do Kejna koji je ostao sam i ovaj ju je lako ubacio u mrežu.

56. minut u Sosijedadu - Novi gol za PSŽ, novi gol za Embapea! Poslata je odlična lopta za Embapea, on je utekao odbranui, a prevario je i golmana i postigao novi pogodak.

58. minut u Minhenu: Nema prilika na meču Bajern - Lacio. Pokušali su Bavarci u dva navrata od početka drugog poluvremena, ali bez prilike.

46. minut - Nastavljen je meč i u Španiji.

46. minut - Nastavljen je meč u Minhenu.

POLUVREME

46. minut - Noviiii gol za Bajern! Preokrenuli su Bavarci, Gereiro je centrirao, De Liht je potom igrao, a Tomas Miler postiže pogodak!

39. minut - Evo ga gol za Bajern! Hari Kejn! Lepo je spuštena lopta, pokušao je jedan fudbaler Bajerna, ali je lopta došla do Kejna i ovaj pogađa.

 

29. minut - Oh, kakva šansa za Embapea! Šutirao je odlično, ali je Remiro nekako stopalom uspeo da je skrene.

25. minut - Bajern je sada mogao da nadoknadi šansu, Gereiro je probio po boku, ali je Adam Marušić bio na pravom mestu.

14. minut - Embape donosi gol PSŽ-u! Prelep pogodak fudbalera, napravio je dve finte iz ugla, a onda je precizno gađao i još lepše pogodio!

 

10. minut - Stiglo je i do prve prilike u Španiji, Barcola je šutirao, ali je gađao direktno u Remira.

9. minut - Još nema dešavanja na meču Sosijedada i PSŽ-a.

8. minut - Odmah i druga prilika, Sane je ušao u šesnaesterac, dodao je do Musijale, ali je ovaj izblokiran.

6. minut - Evo i prve prilike na meču Bajern - Lacio. Bavarci su uputili šut u okvir gola Provedela, ali ovaj je to lako uhvatio. Pokušao je Sane.

1' - Počelo je!

KOMENTAR PRE MEČA:

Nastavlja se takmičenje u Ligi šampiona, a ove večeri su na programu revanš mečevi osmine finala između Bajerna i Lacija, odnosno Real Sosijedada i PSŽ-a.

Bajern se nalazi u izuzetno lošoj formi u poslednje vreme, s obzirom na to da su poraženi na tri od prethodnih pet mečeva, a upisali su tek jednu pobedu uz jedan remi. Da stvari budu gore, Lacio pred ovaj meč ima i prednost od 1:0 iz prvog meča.

Ne cvetaju ruže u Bavarskoj, Tomas Tuhel je odavno izgubio poverenje, ali je i dalje na klupi. Međutim, eventualni novi neuspeh bi mogao da bude i njegov kraj.

Odlučio je da i na ovoj utakmici pruži šansu Aleksandru Pavloviću.

Osim ovog meča, na programu je i utakmica između Real Sosijedad i PSŽ-a, gde Francuzi brane prednost od 2:0 u Španiji.

PSŽ ništa ne prepušta slučaju pa je na teren poslat i najmoćniji tim sa Kilijanom Embapeom.

(Telegraf.rs)

Video: Joško Gvardiol posle Zvezde i o reprezentaciji Srbije: "Kvalitetna ekipa sa dobrim selektorom"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA