≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saznajemo! Velika vest za Partizan: Gajas Zahid više nije stranac!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crno-beli još pre mesec dana tražili ekspertizu pravilnika i dobili odgovor da se Norvežanin vodi kao igrači iz EU

  • 16
Gajas Zahid Foto: MN Press/Marko Metlaš

Važna vest za Partizan na sredini radne sedmice, a uoči 172. večitog derbija: Gajas Zahid u srpskom fudbalu više nije stranac i neće zauzimati mesto predviđeno za igrače koji nisu domaći ili iz zemalja van Evropske unije.

Crno-belima je iz nadležnih institucija, fudbalskih, ali i državnih stiglo tumačenje i potvrda napismeno da Norvežanin ima ista prava kao i fudbaleri i zapadnih zemalja, članica Unije.

Ne, Zahid nije aplicirao, niti dobio srpski pasoš, jednostavno je, još pre mesec dana, iz kluba iz Humske zatražena ekspertiza od nadležnih institucija u vezi sa statusom igrača iz Norveške, jer u pravilniku nije bio jasno definisan.

Pomenuta zemlja nije članica Evropske unije, ali sa EU ima potpisan Sporazum o Evropskom ekonomskom prostoru (EEP) i u velikoj meri sledi zakone Unije, pa je postojala nejasnoća u vezi sa statusom Gajasa Zahida, koji je rođen i ima pasoš Norveške.

Otuda su crno-beli zatražili ekspertizu i stav, kako nadležnih državnih, tako i fudbalskih institucija i danas dobili potvrdu da se Zahid, baš kao što je to slučaj u, recimo, Italiji, vodi kao igrač koji dolazi iz EU, odnosno kao domaći fudbaler.

Partizan je insistirao da sve to bude napismeno, overeno, kako ne bi bilo problema, pa je "pismo" od velike važnosti stiglo iz Fudbalskog saveza Srbije, uredno pečatirano i overeno potpisanom generalnog sekretara Jovana Šurbatovića.

Ovakav epilog daje i treneru Igoru Duljaju širi manevarski prostor u sklapanju tima na mečevima domaćeg prvenstva, gde je broj internacionalaca ograničen na četvoricu na terenu...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    6. mart 2024 | 15:02

    Indija, Pakistan...

  • taifun

    6. mart 2024 | 14:24

    A zašto bi bio stranac ako smo kao država dopustili da naše državljanstvo poseduje Gobeljić, Vujadin Savić, Žule Stojković i ostali gardisti iz ultra kopa

  • Vaske

    6. mart 2024 | 15:41

    Svaka šuša dobija srpsko državljanstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA