≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Real slavi Vinisijusa i sudiju, Mančester siti rutinski do četvrtfinala

L. I.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Zanimljivi susreti u osmini finala Lige šampiona

  • 5
Vinisijus Žunior, FK Real Madrid, FK Lajpcig, Liga šampiona Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Mančester sitija i Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona. "Građani" su ubedljivo savladali danski Kopenhagen sa 3:1, dok su se Madriđani mučili sa Lajpcigom u meču koji je završen rezultatom 1:1, ali su zahvaljujući pobedi od 1:0 u prvoj utakmici prošli dalje.

Izabranici Pepa Gvardiole su rutinski odradili posao u drugom meču, a mrežu rivala otključali su u ranoj fazi susreta. Igrao se 5. minut kada je idealan centaršut iz kornera uputio Alvares, lopta je pala na nogu Akanđiju koji ju je zakucao pod prečku.

Već u 9. minutu Siti je preko Alvaresa duplirao prednost. Pogotku je prethodila velika greška golmana Grabare, koji je nespretno reagovao i praktično "poklonio" gol engleskom timu.

Ipak, Kopenhagen je od tog trenutka zaigrao za nijansu bolje, a rezultat toga bio je postignuti gol u 29. minutu. Danci su počeli akciju sa svoje polovine, loptu je prihvatio Oskarson i idealno uposlio Eljunusija koji je rutinski pogodio mrežu.

Do kraja poluvremena četa Pepa Gvardiola uspela je da postigne još jedan pogodak, a u strelce se upisao Erling Haland. Norvežanin se odlično snašao u kaznenom prostoru, izborio se za poziciju i levom nogom matirao nemoćnog Grabaru.

Erling Haland Foto: Tanjug.rs/AP

Do kraja susreta četa Pepa Gvardiole čuvala je stečenu prednost i zasluženo se domogla mesta u četvrtfinalu.

Što se susreta u Madridu tiče, prvi deo igre obeležio je konstantan pritisak gostiju, te su fudbaleri Reala na odmor ispraćeni zvižducima. Nemački sastav je tokom prvih 45 minuta konstanto pretio, ali nije uspevao da zatrese mrežu iako je Openda imao dve dobre šanse da ugrozi gol Lunina.

Već na samom startu drugog dela glavni sudija meča Davide Masa je Vinisijusu posle jednog duela sa Orbanom progledao kroz prste i pokazao mu žuti karton, iako je bilo elemenata i za najstrožu kaznu.

Ipak, isti fudbaler se nakon samo pet minuta iskupio. Sevnula je kontra Madriđana, a posle par razmenjenih pasova mrežu Gulačija pogodio je Vinisijus Žunior.

Vinisijus Žunior, FK Real Madrid, FK Lajpcig, Liga šampiona Foto: AP/Tanjug

Lajpcig se ni tada nije predavao, a stvari je na početak vratio Orban, koji je idealno reagovao na centaršut Rauma i savladao Lunina. Ipak, izbranici Marka Rozea nisu imali snage za preokret, pa je u narednu fazu otišao kraljevski klub.

Do kraja susreta Olmo je imao odličnu šansu kada je pokušao da lobuje Lunina, ali je njegov udarac završio na prečki.

Podsećanja radi, plasman među najboljih osam timova Starog kontinenta za sada su izborili PSŽ i Bajern iz Minhena.

Mančester siti - Kopenhagen 3:1 (3:1)

SASTAVI:

Mančester siti: Ederson - Gvardiol, Akanđi, Dijaš, Luis - Kovačić, Rodri - Nuneš, Alvares, Bob - Haland

Kopenhagen: Grabara - Ankersen, Jelert, Vavro, Mekena, Diks - Froholt, Oskarson, Klem - Ašuri, Eljunusi

Real Madrid - Lajpcig 1:1 (0:0)

SASTAVI:

Real Madrid: Lunin - Mendi, Naćo, Ridiger, Karvahal - Kamavinga, Čuameni, Kros, Valverde - Belingem - Vinisijus

Lajpcig: Gulači - Henrihs, Orban, Lukeba, Raum - Haidara, Šlager, Olmo, Simons - Openda, Šeško

TOK MEČA:

II POLUVREME

89. minut - Odličan pokušaj Danija Olma! Pokušao je španski reprezentativac da lobuje Lunina, svi su već videli loptu u mreži, ali je ona završila na prečki.

68. minut - Goooooooooooooool! Lajpcig se ne šali! Nemački tim dolazi do izjednačenja posle pogotka Orbana. Mađarski reprezentativac iskoristio je centaršut Rauma i vratio meč na početak

 

65. minut - Gooooooooooool! Vinisijus Žunior vodi Real u četvrtfinale. Sevnula je kontra kraljevskog kluba, a loptu u mrežu smestio je Brazilac posle asistencije Belingema

 

60. minut - Dobar pokušaj Tonija Krosa, ali je golman Lajpciga na visini zadatka. Od svega, samo kornera za goste

55. minut - Žuti karton za fudbalera Reala Vinisijus Žuniora. As Madriđana je bio u duelu sa Orbanom kada je neoprezno startovao i zaradio javnu opomenu

46. minut - Velika šansa za Lajpcig. Openda je bio u prilici, gol Reala je bio prazan, ali je Lunin stigao da reaguje i sačuva mrežu

I POLUVREME

45+2 minut - Gooooooooool! Siti korača ka četvrtfinalu, a novi gol postigao je Erling Haland. Primio je Norvežanin loptu u srcu kaznenog prostora, našao prostor i uputio udarac levom nogom koji je završio u mreži.

 

44. minut - Pokušao je Openda, međutim njegov udarac pogađa spoljni deo mreže. U Madridu i dalje bez promene rezultata

41. minut - Lajpcig preti na Bernabeuu. Nemački tim je mogao da dođe do vođstva, ali je udarac sa ivice kaznenog prostora zaustavio Lunin

40. minut - Dobra šansa za Siti. Haland je u kaznenom prostoru proigrao Alvaresa, ali je udarac Argentinca izblokiran.

30. minut - Goooooooooooool! Kopenhagen je posle prve prave akcije uspeo da zatrese mrežu "građana". Elijunusi se upisao u strelce.

 

27. minut - Real se oslobodio pritiska i imao šansu preko Belingema, ali promene rezultata nema

14. minut - Meč u Madridu za sada protiče u znaku Lajpciga, a napadač nemačke ekipe Openda imao je dve dobre šanse, koje nije uspeo da iskoristi.

8. minut - Goooooool! "Građani" su postigli i drugi pogodak koji je delo Hulijana Alvaresa. Golu je prethodila i nesmotrena reakcija čuvara mreže Kopenhagena, Grabara.

 

5. minut - Gooooool! Mančester siti uspeo je da načne rivala u ranoj fazi meča. Idealan centaršut iz kornera koji je uputio Alvares dočekao je Akanđi i zakucao loptu pod prečku.

 

1. minut - Mečevi su počeli

KOMENTAR PRE MEČA:

Mančester siti će posle pobede od 3:1 u prvom meču u Danskoj, dočekati Kopenhagen na svom terenu, dok će u istom terminu madridski Real odmeriti snage sa Lajpcigom.

Podsećanja radi, Real je u Nemačkoj izvojevao pobedu minimalnim rezultatom, a duel u Španiji upisaće se u istoriju. Naime, ovaj susret biće odigran pod zatvorenim krovom stadiona "Santijago Bernabeu", što je potvrdila i UEFA, koja je odobrila ovakav zahtev Reala.

Titulu u najelitnijem takmičenju u Evropi brani Mančester siti. Građani su u sezoni 2022/2023 sa 1:0 savladali Inter i prvi put u svojoj istoriju osvojili pomenuti trofej.

Prolaz u narednu rundu izborili su PSŽ i Bajern iz Minhena.

Ostale parove osmine finala čine Arsenal-Porto, Napoli Barselona, PSV-Dortmund i Inter-Atletiko Madrid.

(Telegraf.rs)

Video: Euforija među "grobarima": Gužve na blagajnama u Humskoj, traži se ulaznica više za 172. derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skåne

    6. mart 2024 | 22:16

    I zasto nije iskljucio ovog 🤡 Udar iza ledja i jos odguravanje sa dve ruke u vrat je automatski crveni karton 🤬

  • Darko

    6. mart 2024 | 23:01

    Kao i svake sezone ista prica... Real klasicna prljava igra,opet im se steluje da svaki zreb uvek budu domacini u drugoj utakmici,i naravno sudija uvek gleda kroz prste... i tako sve do finala svake godine,idiotizam

  • ti mora da si

    6. mart 2024 | 23:30

    navijač separatista iz barselone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA