≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tim Partizana za 172. večiti derbi: Duljaj na Zvezdu sa proverenim snagama, ali i klupom koja obećava

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli odagnali sve dileme u vezi sa sastavom ekipe u meču sa najvećim rivalom

  • 7
FK Partizan SASTAV Foto: Telegraf.rs

Odavno među navijačima Partizana nije vladala takva euforija kao pred sutrašnji 172. večiti derbi, odavno ni tim crno-belih nije bio u tako povoljnoj igračkoj, ali i psihološkoj poziciji u odnosu na večitog rivala, iako je gostovanje na stadionu "Rajko Mitić" sigurno najteže u tekućoj sezoni.

Ipak, činjenica da povoljan ishod može da donese toliko željeni korak ka šampionskoj tituli, silno motiviše trenera Igora Duljaja, ali i njegove izabranike, jednako kao i najvernije pristalice, te nosi i slatke muke u izboru tima, odnosno strategije za Crvenu zvezdu.

Nije da je minula sedmica bila laka za Duljaja, morao je prvo da odagna dileme u vezi sa rovitim fudbalerima i te odluke su ostale za poslednji trening pred derbi. Prevashodno se misli da probleme kapitena Svetozara Markovića sa kolenom, odnosno Mateusa Saldanje sa zadnjom ložom, ali od sredine sedmice su počeli da stižu poziotivni signali da je pomenutim igračima bolje i da bi Partizan u derbi mogao u punom sastavu.

FK Partizan, FK Radnički Kragujevac Foto: MNPress

Ukoliko, pak, poslednji trening pokaže da Marković ili Saldanja nisu u mogućnosti da izdrže maksimalan napor, Duljaj će posegnuti za alternativama - Aleksandrom Filipovićem ili Natanom de Medinom u defanzivi, dok su mu u napadu na raspolaganju raspucani Samed Baždar i Nemanja Nikolić.

Sve ostalo je manje više poznato, s tim da Partizan u odnosu na jesenji derbi ima mnogo širi igrački kadar, mnogo širi prostor za kombinovanje i manevar, tim pre što se Gajas Zahid od srede vodi kao domaći igrač.

Kakav ishod očekujete na 172. večitom derbiju?

Glasajte

Na gol se, posle pauze zbog žutih kartona, vraća Aleksandar Jovanović, a poslednju liniju ispred čuvara mreže činiće Aranđel Stojković na poziciji desnog beka, Bojan Kovačević i Svetozar Marković kao tandem centralnih defanzivaca, te Nikola Antić na mestu levog beka.

Što se vezne linije tiče, sva je prilika da će Lonard Ovusu biti "osigurač" ispred odbrane, ali i spona sa ofanzivnijim delom manevra, koji če činiti Gajas Zahid i Bibras Natho nekoliko metara ispred, a u čijim rukama će biti ključevi organizacije igre.

Internacionalci udarna pesnica

Udarnu pesnicu Partizanovog napada takođe će činiti internacionalci - Aldo Kalulu na desnom, Jung-Džun Goh na levom, odnosno Mateus Saldanja na poziciji centralnog napadača.

Aldo Kalulu, FK Partizan Foto: FK PARTIZAN

Rekosmo već da je prednost Partizana u odnosu na jesen činjenica da Igor Duljaj u ovom trenutku ima i te kako ozbiljan "aresenal" na klupi za rezervne igrače. Pre svega u mladim fudbalerima poput Denila Kastilja, Kcandera Severine, Sameda Baždara i Nemanje Trifunovića, ali i u prekaljenim fudbalerima poput Nemanje Nikolića, Franka Kanutea, Natana de Medine, Aleksandra Šćekića...

S obzirom na činjenicu da je derbi jedan od fizički najzahtevnijih mečeva, velika većina pomenutih momaka će sigurno dobriti priliku u nekom momentu, a verovatno će i sam Igor Duljaj tokom meča menjati opredeljenja, u zavisnosti od rezultata i zahteva same utakmice.

Ulog je veliki, ogroman, Partizan je, kažu u Humskoj, "tih i spreman"...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA