Vreme čitanja: oko 2 min.

Ten Hag: "Rašford i Evans su se oporavili, zamislite da smo imali više igrača na raspolaganju"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Mančester junajteda izneo je zdravstveno stanje pred idući period

  • 0
Markus Rašford Foto: Tanjug / AP

Trener Mančester junajteda, Erik ten Hag, istakao je da bi u prvih 100 utakmica na klupi tog kluba ostvario 75 pobeda da nije bilo problema sa povredama igrača.

Ten Hag, koji je u drugoj sezoni na čelu Junajteda, suočava se s pritiskom zbog trenutno loših rezultata ekipe, koja se nalazi na šestom mestu Premijer lige sa 44 boda, zaostatkom od 19 bodova za liderom Liverpulom.

Nedavno je doživeo poraz od gradskog rivala Sitija rezultatom 1:3 u 100. utakmici na klupi.

Iako se povređeni igrači poput Markusa Rašforda i Džonija Evansa vraćaju, Ten Hag je takođe najavio priključenje Omarija Forsona, dok se očekuje povratak Mejsona Maunta posle reprezentativne pauze.

- To je dobra vest, Rašford i Evans su se oporavili posle derbija, pa su na raspolaganju. Ostalo je isto, osim što je ispao Omari Forson. Mislim da će se uskoro vratiti Mejson Maunt, posle reprezentativne pauze. Za sledeću nedelju, nadam se da će se neki igrači vratiti. Očekujem da će za utakmicu protiv Liverpula tu biti Hari Megvajer, Aron Van-Bisaka, a slično i za Rasmusa Hojlunda - rekao je Ten Hag.

Sa nadom da će se neki igrači vratiti, Ten Hag ističe da očekuje prisustvo ključnih igrača poput Harija Megvajera, Arona Van-Bisake i Rasmusa Hojlunda za narednu utakmicu.

Naredni vikend, Mančester junajted će se suočiti sa Liverpulom u četvrtfinalu FA kupa, što predstavlja poslednju priliku za osvajanje trofeja ove sezone.

Ten Hag naglašava da bi ostvario više od 61 pobede u prvih 100 utakmica da nije bilo problema sa povredama, ističući potencijal tima kada su igrači na raspolaganju.

- Zamislite da smo imali više igrača na raspolaganju, ne toliko problema sa povredama, lako bi to bilo 70 ili 75 pobeda i to govori o blistavoj budućnosti ovog tima kada su igrači na raspolaganju - dodaje.

Sa dužim odsustvom ključnih igrača poput Lisandra Martinesa, Entonija Marsijala, Luka Šoa i Tajrela Malasije, Ten Hag naglašava da su povrede značajno uticale na rezultate i igru ekipe.

- Nijedna ekipa ne bi sa time mogla da se nosi, sa toliko povreda. Igramo na maksimalnom nivou ako uzmete u obzir raspoloživost igrača, pa kada vam nedostaje toliko ključnih igrača u mnogim delovima sezone, onda rezultati i igra neće biti isti kao kada su oni na raspolaganju. Videli smo u januaru i februaru, kada su bili na raspolaganju, da su nastupi bili veoma dobri - rekao je Ten Hag.

Mančester junajted će se u subotu suočiti sa Evertonom na svom terenu.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević pred 172. večiti derbi: "Dešava se da ne bude dobar fudbal, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA