≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Igor Duljaj posle derbija: "Suđenje? Ne komentarišem, ko treba da vidi, on vidi... Igrači Partizana su heroji"

S. L.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trener Partizana još jednom nije želeo o sudijama

  • 75

Fudbaleri Partizana su izdržali na gostovanju Crvenoj zvezdi i sa igračem manje, te nisu upisali porez, već remi na Marakani - 2:2. Ovim remijem, crno-beli su ostali i na prvom mestu na tabeli nakon ovog kola, sa jednim bodom više od svog velikog rivala.

Treba priznati da je Zvezda bila dosta bolji rival, imala je dosta više šansi, ali se čini kao da je Partizan bio bliži pobedi, pogotovo jer je imao vođstvo od 2:1.

Posle meča, trener crno-belih Igor Duljaj je rekao da je bilo teško u poslednjih 15 minuta jer je Partizan imao i igrača manje.

- Uvek kad ostanete bez igrača sve menja ono što ste zamislili, najbolji akteri ove utakmice su bili igrači Zvezde i Partizana i navijači sa obe strane. Imali su priliku da vide četiri gola, utakmica nije bila dosadna, bilo je dosta šansi sa obe strane, posebno u prvom poluvremenu, iz razloga što smo imali dosta igrača koji su praktično danas izašli na teren bez treninga, kada se sve sabere i oduzme, nije lako postići dva gola protiv Zvezde, doduše, postigli su i oni iz prekida, mi smo postigli iz igre i bilo je izuzetno teško odigrati 15 minuta plus osam minuta nadoknade protiv Crvene zvezde. Mogu da kažem da su igrači Partizana na današnjoj utakmici bili pravi heroji.

Da li je sudija odlukana uneo nervozu?

- Znate moj stav, bez obzira na sve, ne želim da komentarišem suđenje. To sam rekao od prvog dana kad sam preuzeo Paritzan, rekao sam da neću suditi, onaj ko vidi, vidi sve. Nema potrebe da ja komentarišem išta.

Dva detalja? Da li je na sugestiju Saldanja promenio kopačke

- Nisam mu to rekao, rekao sam pred utakmicu, to stalno ponavljam da obrate pažnju jer ne postoje sitni detalji kada je u pitanju savremeni fudbal. Vidiš da je teren poliven, nije prvi put da se klizao, većina igrača, sam je tu odluku doneo i to je prvi detalj.

FK Crvena zvezda - FK Partizan 172. večiti derbi Foto: Mileta Mirčetić

Izmena Natha, odmah posle 2:1?

- Bila je ideja da smo imali problem sa Zahidom koji se žalio na zadnju ložu, ima problem poslednjih sedam dana, morao sam da pojačam sredinu i da ostavim igrače u napadu više prostora za kontre. Imamo izuzetno brza krila kao što su Aldo, Severina, Goh i naravno smo imali i Saldanju dok je bio na samom terenu. Ali, opet, par igrača je sa par treninga odigralo ovu utakmicu i iz tog prostor razloga sam morao da ih menjam, jer su počeli da padaju u drugom poluvremenu.

Šta se desilo u drugom poluvremenu, imali ste verbalni duel sa klupe Crvene zvezde?

- Nije, nije... Niko sa klupe Crvene zvezde, to su opet i kolege, to je bio gospodin koji je spiker ili šta već. Niko ništa nije ružno rekao sa klupe Zvezde, pozdravili smo se svi posle utakmice, čestitali smo na dobroj utakmici i svi smo došli do zaključka, da je današnji derbi bio dobar i da je publika imala šta da vidi.

Partizan je u prvom poluvremenu imao dosta problema, onda ste na pauzi ostali bez promene i da prokomentarišete Aranđela

- Uvek je teško odmah na poluvremenu praviti izmene, samo ako su neophodne, da nismo postili taj gol, došlo bi do nekih izmena, ali pustio sam da igraju. Uvek kao u životu, tako i u fudbalu ima uspona i padova, ja verujem u svakog igrača Partizana, na osnovu jedne ili dve utakmice je veoma teško reći da li je u padu forme, on ima moje poverenje, kao i ostali igrači. Imao je sreće da je imao Kalulua koji mu je dosta pomagao, znali smo da su opasni po levom boku, ali, nismo to najbolje zatvorili i to se osetilo u prvom poluvremenu.

Koji vam utisak preovladava?

- Osećanja su pomešana, ja sam pred ovu utakmicu rekao da ovaj derbi neće rešiti pitanje prvaka, ima još opticaja što se tiče bodova, ova utakmica je završena, utakmica je mogla da ode u drugom smeru, ali morate imati u vidu da smo mi igrali nekih 20 i nešto minuta sa igračem manje protiv jake Zvezde i to je veoma teško učiniti kada igrate ovde, moram da ponovim da su igrači Partizana današnji heroji, imali smo podršku kao nikada pre naših navijača, pohvale i za navijače Zvezde i Partizana koji su upriličili današnji ambijent.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda i Partizan podelili bodove u 172. večitom derbiju: Ovo su najbolji momenti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    9. mart 2024 | 20:13

    Ovo je novi Aleksandar Stanojevic... čovek nije normalan...o kojem sudjenju pričaš, ko treba da vidi ŠTA,3 puta si prešao centar... ovakvu dominaciju u derbiju i ovoliko šansi nisam zapamtio

  • Peja

    9. mart 2024 | 20:24

    Hahahahahahah...Treba da te sramota jer od kad se derbi igra nije bilo ovakve dominacije kao sto je Zvezda danas izdominirala proziv Partizana. I sve to prije iakljucenja jednako kao i poslije.

  • ja

    9. mart 2024 | 20:05

    Igor Duljaj-Zeljko Obradovic, samo kuknjava na sudije, jesi video da smo vas pregazili sa igrom? Zahvali se gospodu Bogu na sreci koju ste imali veceras i pokri se usima…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA