≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sudijski ekspert o spornim momentima na derbiju: "Arbitar grešio, nije bio crveni za Hvanga, ni za Severinu"

S. L.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zdravko Jokić je sve analizrao na Areni sport

  • 37
FK Crvena zvezda - FK Partizan 172. večiti derbi Foto: Mileta Mirčetić

Odigran je još jedan večiti derbi, 172. po redu, u kom nije bilo pobednika, pošto je utakmica završena rezultatom 2:2 na Marakani, gde su i Zvezda i Partizan mogli da slave, jer su po jednom imali vođstvo na ovom meču.

Kako i obično biva, nakon utakmice su se pokrenule teme oko suđenja, ruku na srce, bilo je i nekoliko spornih situacija na meču, a sve je detaljno analizirao sudijski ekspert Zdravko Jokić, koji je rekao da je sudija Pavle Ilić kao debitant imao dosta grešaka, ali i dobrih odluka.

- Sudija koji prvi put sudi, dobro se kretao, dobro sarađivao sa timom. Sem kad je pokazao na korner u poslednjim minutima umesto na gol-aut - rekao je Jokić, pre nego što se okrenuo i na sporne situacije, koje je pomnog pregledao.

Prvo se pogledala situacija iz 16. minuta, kada Ilić nije dosudio faul, pustio je prednost, a onda kad je Partizan izgubio loptu, jednostavno je pustio i Zvezdu u napad.

- Kad sam gledao, ja sam mislio da ima dilemu, krenuo jep rema igraču, mnislio sam da će dosuditi prekršaj, on je pustio i bila je prilika, mogao je biti gol, jao ako je bio faul... Ali kad sam pogledao, nije bilo faula. Nema faula, on nije napravio prekršaj, sudija je bio na nekoliko metara blizu, nije upotrebljena ruka, leđima je okrenut, što me raduje. 

FK Crvena zvezda - FK Partizan 172. večiti derbi Foto: Mileta Mirčetić

Onda je okarakterisao i kao grešku dosuđen faul u 21. minutu kada je Kalulu oborio Hvanga.

- Igrači padaju, nije skok u pitanju, a ni sudija nije bio baš toliko blizu. Svi se pitamo šta se desilo, kako je došlo do faula, a čim se pitamo i dugo gledamo snimak, znači da nije jasno. Drugi žuti karton, pogotovo na derbiju, mora da bude vidljiv za sve na stadionu, da niko ne postavlja pitanje šta se dogodilo. To ovde nije bio slučaj. Mislim da je ovde moglo da prođe bez kartona. Nama su na predavanjima govorili da karton mora „sam da izađe iz džepa - rekao je Zdravko Jokić.

Sledeća sporna situacija bila je pred sam kraj prvog poluvremena, kada je Spajić postigao gol. Ovde je bilo sporno to što je Natho ostao na zemlji, ali, kaže Jokić da je njega zapravo udario Aldo Kalulu.

- Igrač Zvezde je u borbi za poziciju, Kalulu dolazi, on gura Natha, on je gurnuo Natha. On ga je oborio, oni se bore za poziciju, a onda dolazi Kalulu i gura Natha - rekao je Jokić.

Nova sporna odluka je viđena u 72. minutu, kada je Hvang oborio Kalulua kao poslednji igrač odbrane, ali sudija Pavle Ilić mu je pokazao samo žuti karton.

- Dobra odluka sudije da bude samo žuti karton. Mora da se gleda kontrola lopte, raspored ostalih igrača. Ne može da se kaže da je fudbal Partizana imao očiglednu priliku za postizanje gola.

Odmah ubrzo je usledila i situacija sa Ksanderom Severinom, Holanđanin je dobio drugi žuti karton, a Jokić kaže da je to greška.

- Diskutovali smo, bolje da gledamo ovu situaciju, padaju, nije skok, sudija nije blizu njih, na jedno 15 metara gleda, svi se pitamo šta je bilo i kako je došlo do faula. Čim se mi pitamo i gledamo snimak dugo, da utvrdimo šta je bilo. Drugi žuti karton je moroa da bude viljiv za sve na stadionu, da niko ne postavlja pitanje zašto je bio. Mislim da je moglo bez kartona, jer se radi o derbiju, drugi žuti karton mora da izađe sam iz džepa.

(Telegraf.rs)

Video: "Evidentno je, bili su kazneni udarci za Zvezdu!": Sudijski ekspert o penalima Zvezde protiv TSC-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baks

    9. mart 2024 | 22:06

    Treba gledati utakmicu od početka. Sudija u prvom poluvremenu nije svirao ni jedan faul štoperima zvezde, iako su igrali oštro. Sa druge strane, isti ti faulovi su se sudili partizanovim igračima i tako davali ritam zvezdi. Setite se postavljanja zida kod slobodnog udarca, 10 m iz aviona se vidi. Te detalje niko negleda. U drugom poluvremenu, apsolutno je smešno pričati o crvenom kartonu, sramota. I sad opet neko da kaze da je bilo fer sudjenje. Nemojte MOLIM VAS!

  • 1992.

    9. mart 2024 | 21:46

    Nemaš ti hrabrosti da kažeš istinu(razumem te u potpunosti), čist crveni za zvezdinog igrača, al da bi izravnao tas kažeš da nije bilo crvenog ni za Severinu. Da li treba biti "expert" da to prizna?

  • Skolovani sudija

    9. mart 2024 | 21:59

    Hvang je cist primer crvenog kartona. Takav start sa ledja i na partizanovoj polovini moze da se uzme u razmatranje za crveni karton. Ovako u kontri, tri igraca u liniji gde kalulu sutira loptu i bezi da izadje sam pred golmana, rusi ga sa ledja protivnicki igrac je cist crveni karton.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA