Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvatski političar otkrio: "Barišić je stari udbaš, skriva beogradsku prošlost"

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne smiruje se situacija u Dinamu...

  • 1
FK Dinamo Zagreb Foto: AP/Tanjug

Poslednjih dana su u Hrvatskoj aktuelni predsednički izbori u Dinamu, a Andrija Hebrang gostujući u Press klubu Tomislava Dujmovića je upozorio da bi nastavak vladavine Mirka Barišića mogao biti koban za budućnost kluba.

Kako prenosi vecernji. hr, hrvatski politčar je istakao "ko je zapravo Mirko Barišić".

- O gospodinu Barišiću treba reći nekoliko stvari. Prvo je pitanje ko je uopšte taj čovek? Kad čitate njegov životopis, možete videti neke kontradiktorne, kontroverzne stvari. Na srpskoj Vikipediji piše da je završio Tehnološki fakultet u Beogradu, a na hrvatskoj piše da ga je završio u Zagrebu. Čovek koji krije svoje tragove..., očigledno nešto smrdi na loše. Predstavlja se kao žrtva Hrvatskog proleća, a s druge strane, bio je smenjen iz Dinama nakon one čuvene turneje po SAD-u i Kanadi 1970., ali je nakon te smene dobio najveću moguću nagradu.

- Postao je direktor jedne bečke firme Combick, firme koja je bila reeksportna firma Genexa, izuzetno moćne jugoslovenske firme. Taj Genex je bio poznato utočište udbe. E sad, neko bi se zapitao zašto je onda, u to vreme sedamdesetih Barišić bio na čelu Dinama. Pa zato jer je te ogromne novce Genexa trebalo rasporediti, a istovremeno je i trebalo držati pod kontrolom nacionalnu komponentu koju je Dinamo predstavljao. Dinamo je bio simbol hrvatstva, pa je trebao čovek koji će to neutralizovati, pokoriti. I sad dolazi vreme poodmaklih godina Barišića, koji i sada, na čelu Dinama, demokratizaciju vidi kao u doba Jugoslavije.

- Njemu je demokratija to da u startu ima svoju dvotrećinsku većinu u skupštini. No, on ni u tu svoju većinu nije verovao, pa je iz skupštine izbacio ljude poput Kamenskog i Gašparovića. Otpisao je ljude koji su ga ne tako davno spasili od odlaska iz Dinama. Bojim se da će Barišić pobediti, jer to bi značilo da Dinamo nastavlja padati, ići nizbrdicom. A Uprava će na krilima svojih bogatih domjenaka i mercedesa nastaviti vladati Dinamom - zaključio je Hebrang, nekadašnji potpredsednik vlade i ministar zdravlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    10. mart 2024 | 12:42

    Pa svi njihovi a i nasi politicari su ili bivsi udbasi, ili bivse komunjare ili deca istih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA