≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aldo Kalulu posle derbija sa Zvezdom: "Sami smo protiv svih, Partizan nastavlja da korača unapred!"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Omaleni vezista položio ispit najvažnijeg meča u srpskom fudbalu, kao jedan od najboljih aktera gostiju

  • 20
FK Crvena zvezda - FK Partizan 172. večiti derbi Foto: Mileta Mirčetić

Tokom sedmice uoči derbija stručni štab Partizana se dvoumio da li da 172. meč sa najvećim rivalom počne Kcander Severina ili Aldo Kalulu i ta odluka tinjala je do dva dana pred početak utakmice.

Na sreću, presekao je Igor Duljaj da to ipak bude iskusniji fudbaler i, ispostaviće se, pogodio u metu. Jer je omaleni napadač bio jedna od retkih svetlih tačaka crno-belih u timu, igrač koji je bez straha ušao u najvažjniji meč u srpskom fudbalu, bio verovatno i najkonkretniji igrač gostiiju u polju, ali je dao i ozbiljan doprinos u osvojenom bodu (2:2).

- Bio je ovo moj drugi derbi otkako sam došao. Dobro smo izgledali i pored toga što smo prvi primili gol, brzo smo reagovali i izjednačili pre kraja poluvremena. U drugom smo pokušali da napadnemo i to smo i uspeli. Posle crvenog kartona bilo je mnogo teže, ali dali smo srce i sve od sebe za Partizanov dres! Na kraju, imamo bod prednosti i moramo da ostanemo fokusirani na ono što je pred nama - rekao je Aldo Kalulu.

Očajna, amaterska arbitraža sudije Pavla Ilića tokom svih 100 minuta dodatno je "dosoljena" u 75. minutu kada je prestrogo isključen Kcander Severina.

- Mnogo je teže braniti se sa desetoricom igrača nego sa 11, ali mislim da smo bili dobri. Naravno, bilo je dosta centaršuteva, prilika za rivala ali, na kraju je rezultat 2:2 i mi smo zadovoljni.

Sa druge strane, navijači oba kliba su položili ispit. Ispunili su tribine do poslednjeg mesta, posebno gostujući koji su na stadion Crvene zvezde došli u neverovatnom boju, koji se ne pamti deceniju i više unazad.

- Drago mi je da sam ih video u tolikom broju. Potrebni su nam jer smo sami protiv svih! Nadam se da će doći i na utakmice kod kuće. Moram da ponovim - potrebni su nam više nego ikada.

Što se Partizana tiče, cilj je, milo loše igre, donekle i ispunjen, crno-beli su zadržali prvu poziciju na tabeli, sa koje čekaju duele sa Napretkom iz Kruševca i Mladošću iz Lučana.

- Nastavljamo da koračamo unapred. Gledamo u trofej, a ne one koji su iza nas - zaključio je Aldo Kalulu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    10. mart 2024 | 12:09

    Kako vas više nije sramota da bezrazložno kukate, juče vas je Zvezda samlela, rastavila na najsitnije delove. Da se zahvalite pukoj sreći što niste primili 7-8 komada… i zapamtite, igra se još jedan derbi!

  • Mića

    10. mart 2024 | 11:47

    "Hrvati su najhrabriji narod na svijetu, ne zato što se nikog ne boje več zato što se ničeg ne stide" Jovan Dučić. Kalulu se brzo primio.

  • Sve ludo

    10. mart 2024 | 12:28

    Ajde.....ma šta kažeš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA