≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istorijski momenat u ruskom fudbalu, Mažić i Đurđević mogu da budu ponosni

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meč između Lokomotive i Sočija zauvek će ostati upisan u istoriji

  • 1
Ruski sudija Čeban Printskrin: Youtube/Lokomotiv Moscow FC

Ruski fudbal, na čelu sa najboljim srpskim sudijskim timom ikada, pokazao je da je "druga galaksija" za mnoge i za vikend je ispisao stranice istorije!

Predvođeni Miloradom Mažićem, koji je šef ruskih sudija, Daliborom Đurđevićem, VAR menadžerom, i Milovanom Ristićem, zaduženim za pomoćne sudije, ruski fudbal krupnim koracima menja kvalitet svojih sudija, te je tako Sergej Čeban napravio istorijski potez na meču između Lokomotive i Sočija (2:2).

Kao deo eksperimentalnog projekta FIFA, koji je započeo nakon Svetskog prvenstva za klubove, Rusija je  postala država koja je prva dobila odobrenje za revolucionarni VAR projekat u fudbalu (gledajući elitnu kategoriju), odnosno gde sudija tokom meča objašnjava svoju odluku nakon intervencije iz VAR sobe - uz zvuk i sliku koji su vidljivi na celom stadionu.

Tako je Čeban u 74. minutu, nakon "On field review" odluke (pregled snimka na terenu), objavio svije rešenje putem specijalnog sistema instaliranog na stadionu, uz sjajne reakcije publike.

Čeban je najpre dao žuti karton igraču Sočija Serhiju Kordovu, ali je nakon gledanja snimka preinačio odluku, poništio žuti i pokazao direktan crveni karton.

- Nakon pregleda, igrač sa brojem 10 iz Sočija kažnjen je zbog agresivnog ponašanja. Odluka: slobodan udarac, crveni karton - rekao je Čeban na stadionu dok je obrazlagao svoj potez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istok

    11. mart 2024 | 11:42

    Vec zamisljam Pavla Ilca kako objašnjava pred 50000 navijaca svoje nebuloze 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA