≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posledice večitog derbija: Dvojica nosilaca igre u Partizanu upitni za meč sa Napretkom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kapiten Marković i Mateus Saldanja roviti odigrali derbi, a sada čekaju procene stručnjaka

  • 12
FK Crvena Zvezda - FK Partizan, Derbi Foto: Nikola Tomić

Posledice u taboru Partizana, posle 172. večitog derbija, u kome je tim Igora Duljaja remizirao - 2:2 na "vrućem" gostovanju večitom rivalu, mogle bi da budu kadrovski vidljive na predstojećem meču crno-belih protiv Napretka u Humskoj (sreda, 16.30 časova, Arena sport Premium 1). Danak želji da pomognu timu protiv Zvezde mogli bi da plate kapiten Svetozar Marković i napadač Mateus Saldanja, koji su roviti i pod blokadama odigrali meč sa crveno-belima, pa su upitni za narednu utakmicu sa timom iz Kruševca.

Dvojica pomenutih fudbalera su odmah posle večitog derbija stavljeni na poseban režim, jer ni Marković, niti Saldanja nisu bili dovoljno oporavljeni za najvažniji meč u srpskom fudbalu, ali nisu želeli da ostave saigrače na cedilu.

Danima pre derbija su, uz terapije, radili po posebnom programu, praktično bez treninga sa timom, pokušavajući da se oporave i koliko-toliko spreme za duel. Dan pred derbi su odradili prvi grupni trening sa ostakom ekipe, a već u subotu su bili na terenu.

To se posebno videlo na Saldanji, koji je odsustvovao dve sedmice i koji je i u takvim okolnostima uspeo da iskoristi priliku u kojoj se našao i postigne veoma važan gol, da bi ga u drugom delu meča trener Igor Duljaj zamenio, jer se videlo da više nema daha.

Sa druge strane, Marković, koga je danima mučilo koleno, "izgurao" je svih 100 minuta na terenu u maksimalnom naporu, ali će tokom današnjeg i sutrašnjeg dana biti procenjeno, uz konsultacije sa medicinskim timom i stručnjakom za fizičku pripremu - Andrejom Milutinovićem, baš kao i u slučaju Saldanje, da li je u stanju da već u sredu ponovo bude na terenu.

U svakom slučaju, stručni štab Partizana moraće, za svaki slučaj, da spremi alternative i u odbrani (Filipović, Medina, Saničanin...) i u napadu (Baždar, Nikolić) i bude pripravan ukoliko dva nosioca igre ne budu sposobni da se u sredu sa saigračima suprotstave Napretku.

Svetozar Marković Foto: FK Partizan

Besplatan ulaz za Napredak

Podsetimo, Partizan je za meč sa Kruševljanima odlučio da časti svije navijače, za neverovatnu podršku tokom derbija, i omogući im besplatan ulaz.

Ipak, svi oni koji budu želeli da pruže podršku treneru Igoru Duljaju i fudbalerima crno-belih moraće da podignu pomenute besplatne ulaznice i to od utorka 12.marta, od 12 časova na prodajnom mestu: Ticketline Shop Novi Beograd - Mercator Centar Beograd (Bulevar umetnosti 4).

Preuzimanje ulaznica na blagajnama stadiona Partizan počinje u sredu 13. marta od 10 časova i odvijaće se do početka utakmice sa Napretkom.

Jedna osoba može preuzeti najviše četiri ulaznice uz lični identifikacioni dokument, a shodno Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama Republike Srbije, lica mlađa od 16 godina ne mogu sama preuzeti ulaznicu niti biti na stadionu bez pratioca.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako je Partizan izjednačio protiv Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    11. mart 2024 | 11:38

    A sta je sa golmanom?vise je bio na zemlji nego sto je stajao...mora da je neka teza povreda u pitanju, da li ce morsti na operaciju, u subotu mu je zivot visio o koncu...

  • Baxter88

    11. mart 2024 | 11:31

    Ovde ce Gacinovic da se skloni verovatno ali za vikend u Lucanima ce Nesko da im uzme meru pa da vidimo dal ce onda slaviti ko ovih za njih ogromnih 2:2 na Marakani!

  • Realno

    11. mart 2024 | 11:36

    Jel ima neki Andrin igrač da je zdrav?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA