≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko bi u Zvezdi i Partizanu mogao da se nada Piksijevom pozivu? Odgovor smo dobili na 172. večitom derbiju

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Realno je da i crveno i crno-beli imaju po jednog jakog aduta

  • 0
Uroš Spajić, FK Crvena zvezda, FK Partizan, 172 večiti derbi, Aleksandar Jovanović Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Golman Partizana Aleksandar Jovanović nesumnjivo je bio igrač 172. večitog derbija, pošto je odbranio nekoliko zicera i sprečio Crvenu zvezdu da pobedi, dok je na drugoj strani jednom fenomenalnom reakcijom Uroš Spajić sprečio gotovo siguran gol Bibarsa Natha na startu drugog poluvremena.

I jedan i drugi su u prošlosti bili na spisku reprezentacije Srbije, pa s razlogom mogu da se nadaju i da bi ponovo mogli da dobiju poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Za predstojeću reprezentativnu pauzu je već kasno, pošto je Piksi već poslao širi spisak za prijateljske utakmice protiv Rusije i Kipra, ali ako nastave sa dobrim partijama, nije isključeno da ih bude možda čak i na Evropskom prvenstvu.

Problem za Jovanovića je što Srbija na poziciji golmana ima baš paklenu konkurenciju i čuvare mreže koji brane u ligama petica - Đorđa Jovanovića iz Čelsija, Vanju Milinković Savića iz Torina i Predraga Rajkovića iz Majorke.

Tu je bio i Mile Svilar iz Rome, ali je on obavestio čelnike FSS-a da se neće odazvati pozivu. Na njegovo upražnjeno mesto bi mogao da dođe Aleksandar Jovanović, jer čitavu sezonu brani u fenomenalnoj formi, a kruna je bio upravo derbi u kojem je odbranio nekoliko čistih zicera.

Uroš Spajić, Aleksandar Jovanović, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Spajić je i kod Piksija bio standardan na spisku, a onda je doživeo tešku povredu zbog koje se nekoliko meseci oporavljao, a sada je konačno počeo da igra u ozbiljnoj formi, poput perioda kada je bio reprezentativac.

Standardan je u Zvezdi kod Vladana Milojevića uz Aleksandra Dragovića, a kada je kapiten Zvezde zbog povrede morao da napusti teren, zamenio ga je i sa trakom oko ruke, ali i u odbrani gola, gde se posebno istakao požrtvovanim startom kojim je sprečio gol Natha na startu drugog poluvremena.

Spajić je još i dao efektan gol kada se posle kornera najbolje snašao u kaznenom prostoru i matirao Jovanovića, koji u ovoj situaciji zaista nije imao nikakve šanse.

I Spajić igra na poziciji na kojoj je Srbija možda i "najtanja", pa bi to mogao da bude njegov adut.

Piksi je svakako tražio da se spisak za Euro proširi, kako bi mogao da ima na raspolaganju više igrača koje može da povede za Evropsko prvenstvo, a ukoliko Spajić i Jovanović do kraja prvenstva nastave da igraju u visokom ritmu, mogli bi da se nadaju pozivu.

Podsetimo, iz Partizana je već jedan igrač na širem spisku, u pitanju je napadač Samed Baždar, koga su takođe želeli iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, pa je Piksi prvi reagovao i pozvao talentovanog napadača rođenog u Novom Pazaru.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević jasan posle Partizana: "Jovanović odbranio sve"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA