≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro nekadašnji legendarni fudbaler Crvene zvezde

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veljko Aleksić je preminuo u 82. godini

  • 1
Veljko Aleksić Foto: MN Press / N. Paraušić

Nekadašnji legendarni fudbaler Crvene zvezde, Veljko Aleksić preminuo je u Beogradu u 84. godini života prenose domaći mediji.

On je tokom šezdesetih godina prošlog veka nosio dres Crvene zvezde, a bio je deo šampionskog tima Vojvodine sa kojom je osvojio titulu prvaka Jugoslavije 1966. godine.

On je potom kao profesionalac nastupao u Belgiji, Holandiji i Francuskoj. Nakon igračke karijere, rešio je da nastavi školovanje, tako da je postao profesor fudbala na Fakultetu za fizičko vaspitanje.

Igrao je za Ostende, Angulem, Holand Sport, Zvezdu, Vojvodinu i Novi Sad.

Između ostalog, napravio je petogodišnji plan Crvene zvezde koji je usvojila Skupština kluba sa Marakane 1986. godine, a koja je za cilj imala da Zvezda u tom periodu uzme barem jedan evropski trofej.

Na kraju se to i dogodilo, a Aleksić je kasnije bio na čelu Više trenerske škole, koju su završavali gotovo svi treneri koji su radili u Srbiji u prethodnih 30 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Delije "zapalile" severnu tribinu: Pogledajte piro šou Zvezdinih navijača na derbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    11. mart 2024 | 22:50

    Profo neka ti je laka crna zemlja🥲, hvala na svim lepim treninzima sa tobom provedenih u Lepenskom viru. Bila mi je cast i zadovoljstvo raditi sa takvim vrhunskim strucnjakom. Familiji Aleksić iskreno saučešće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA