Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizanov heroj iz 172. večitog derbija: "Nismo mi slavili bod, išli smo na pobedu protiv Zvezde!"

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On kaže da je cilj bila pobeda

  • 32
FK Crvena zvezda - FK Partizan 172. večiti derbi Foto: Mileta Mirčetić

Fudbaleri Partizana su došli do velikog boda protiv Crvene zvezde u 172. večitom derbiju, gde je bilo 2:2. Crno-beli su ovde imali zaostatak od 1:0, potom su vodili i 2:1, ali, na kraju će se ispostaviti i da je bod bio odličan, jer su u potpunosti bili nadigrani, ako je suditi po prilikama i statistici.

Najveće zasluge za ovaj bod Partizana idu golmanu Aleksandru Jovanoviću, koji je doslovno bio na visini zadatka, čime je postao i najbolji igrač kola.

On je bio gost na Arena sport televiziji, gde se osvrnuo na 172. večiti derbi.

- Najjači utisak je bila sjajna atmosfera na stadionu. Bilo je uživanje igrati, svaka čast navijačima oba tima.

Potom je govorio i o samoj utakmici.

- Podelio bih utakmicu na tri dela. Prvi deo je prvo poluvreme u kojem je Crvena zvezda bila bolja definitivno, ali mi smo iskoristili šansu na kraju poluvremena i izjednačili na 1:1. Međutim, jako dobro smo ušli u drugo poluvreme, poveli i do crvenog kartona je bila egal utakmica. Nakon toga, sa igračem manje bilo je jako teško igrati protiv raspoloženog protivnika. Istakao sam i posle utakmice, imali smo 2:1 i u tim trenucima smo išli na pobedu.

FK Crvena zvezda - FK Partizan 172. večiti derbi Foto: Mileta Mirčetić

Njegove odbrane su donele taj vredan bod.

- Po značaju, ovo je bila jedna od najvažnijih utakmica u mojoj karijeri! Uporedio bih, možda jedino, sa utakmicom kada sam branio protiv Real Madrida. Moja druga utakmica u večitom derbiju, svetkovini srpskog fudbala, ali pohvalio bih još jednom moje igrače što smo uspeli da se odbranimo nakon što smo ostali sa igračem manje. Ali, ponavljam - išli smo na stadion ,,Rajko Mitić” da pobedimo.

Pohvalio je i svoje saigrače, za koje je rekao da su se herojski borili.

- Ne bih previše isticao sebe. Došli smo po sva tri boda, nismo odigrali prvo poluvreme kako treba, drugo jesmo ali, opet ponavljam, nije bilo lako posle crvenog kartona za Severinu. Jako dobra utakmica sa moje strane, pogotovo zbog pritiska koji takva utakmica stvara, ali volim da igram takve utakmice. Fokusirani smo, želimo da uđemo u plejof sa prvog mesta na tabeli. Igramo za dva dana novu utakmicu, rutina je ista kao i za svaku utakmicu - spremamo se za sredu pa za nedelju. Ostali smo na prvom mestu, to smo i želeli.

On je prokomentarisao i insinuacije da je Partizan slavio bod.

- Ne bih se složio da smo proslavili nerešen rezultat. Partizan ne slavi jedan bod na gostovanju u derbiju! Što se ostalih priča tiče, ne želim da se bavim time, držim se svog posla.

Idući rival je Napredak.

- Za Partizan su najbitnije dve utakmice do pauze, neće nam biti lako sigurno, ali cilj je da ostvarimo pobede.

Svom saigraču je poželeo sreću i u reprezentaciji.

- Poželeo bih Baždaru puno sreće u reprezentaciji! Momak sjajno radi prethodnih meseci, biće mu to veliko iskustvo i siguran sam da će posle toga pružati još bolje partije u dresu Partizana.

(Telegraf.rs)

.”

Video: Ovako je Kalulu dao gol i šokirao Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordjevic Bec

    12. mart 2024 | 09:42

    Eej dosli da pobede🫢😂😂😂Ni on sam ne verujes u to☝️Takve su sve njofre🙄😂Neka mu puste snimak Par puta da vidi bolje😂Bozee🙏🙏🙏

  • shamo

    12. mart 2024 | 09:52

    Hahahahah i ako je bilo more smešnih izjava ,ova je ipak pobedila …Cuje li on sebe šta priča,nisu slavili bod hahahah,dosli da pobede hahahaha a ležao tri puta po 3-4 minuta na terenu i trzio pomoć lekara hahahahah,pa da si došao da pobediš branio bi na jednoj nozi i igrao fudbal ,a ne igrao anti-fudbal,branio se celu utakmicu imao posed lopte 28% …Hahahah svaka ti cast šta si lupio i osto živ 😂

  • RS

    12. mart 2024 | 09:54

    Hahaha... kakva izjava... ne slave nerešen rezultat na gostovanju u derbiju... haha...kao da smo sa Javorom igrali i oni parkiraju bus, pa šta urade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA