≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbin dobio najkontroverzniji otkaz u istoriji fudbala: Gazda sad mora da mu plati milione!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatna odluka kluba iz Krasnodara

  • 1
Vladimir Ivić Foto: Sergey Pivovarov / Sputnik / Profimedia

Šokantna odluka stiže iz Rusije, gde je srpski trener Vladimir Ivić dobio otkaz u Krasnodaru!

Iako je trenutno na samo bod zaostatka od velikog Zenita, Ivić je otpušten sa pozicije trenera nakon tri vezana neuspeha.

Ivić je bio najbolji tener jesenjeg dela šampionata u Rusiji i bio je na prvom mestu sa dva boda više od Zenita i Dinama iz Moskve.

Onda je na svom terenu remizirao sa Rubinom, koji je na 7. mestu, a potom je izgubio na gostovanju Rostovu.

Kap koja je za čelnike Krasnodara prelila čašu, bio je poraz od Himkija u 1/16 finala Kupa Rusije od 2:0 u utorak.

- FK Krasnodar saopštava raskid ugovora sa glavnim trenerom Vladimirom Ivićem. Krasnodar mu se zahvaljuje na trudu i želi mu uspeh u daljem životu i radu - navedeno je na sajtu Krasnodara.

Ovo je jedan od sigurno najkontroverznijih otkaza u Rusiji, ali i inače u fudbalu. Navodno je vlasnik Krasnodara Sergej Galicki već neko vreme bio nezadovoljan radom Vladimira Ivića. Vlasnik Krasnodara poštuje samo napadačku igru, dok je Ivić kao trener bio oprezniji i taktičniji.

Krasnodar se vremenom pod Ivićem transformisao od radikalno napadačkog tima u pragmatičan tim koji je igrao pažljivo, ali efikasno. Mnogi ljudi bliski klubu su još tada pričali da Ivića samo rezultati drže na klupi i dalje.

Glasine o odlasku su se pojačale i posle zimske pauze, a spekulisalo se i da bi Ivić mogao da postane trener Spartaka iz Moskve, a da je otkup njegovog ugovora 900.000 evra.

To je brzo demantovano i od strane Ivića i insajdera Spartaka.

Atmosfera pred meč protiv Himkija bila je takva da Ivić nije smeo da izgubi. Pošto je Krasnodar izgubio, samo pola dana kasnije on je ostao bez posla.

Kada je upitan o eventualnom otkazu, Ivić je rekao da nema nameru da napusti klub sam usred sezone.

- Hoću li napustiti tim usred sezone? Ugovor mi je do 31.12.2024. slediću ugovor. Ovo je moj odgovor - rekao je on za Match TV.

Ipak, ovaj otkaz papreno će koštati gazdu Krasnodara, jer će morati da isplati Iviću 1,5 miliona evra za preveremeni raskid ugovora.

(Telegraf.rs)

Video: Čuka dala dva gola direktno iz kornera, neverovatne majstorije Luke Adžića!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA