Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan Srbin izabrao drugu reprezentaciju: Aleksandar Čavrić se našao na spisku Slovačke

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čavrić je upravo u Slovačkoj proveo sedam i po godina, te ne čudi što će uskoro dobiti priliku da debituje za novu reprezentaciju

  • 0
Aleksandar Čavrić, FK Slovan Foto: NORBERT SKALIČAN / News and Media / Profimedia

Bivši omladinski reprezentativac Srbije, Aleksandar Čavrić nastupaće za reprezentaciju Slovačke!

Čavrić je upravo u Slovačkoj proveo sedam i po godina, te ne čudi što će uskoro dobiti priliku da debituje za novu reprezentaciju.

Selektor Slovačke, Frančesko Kalcona objavio je spisak za naredne prijateljske mečeve sa Austrijom i Norveškom, a na spisku se našao i upravo Čavrić.

Razgovarao sam sa predsednikom Kvačikom i selektorom Kalconom. Obojica su mi obećali da ćemo ići na Evropsko prvenstvo. Tokom decembra, imao sam iskren razgovor sa gospodinom Kovačikom i pitao me je ponovo da li je moja ambicija da predstavljam Slovačku i dalje aktuelna. Rekao sam mu da se to podrazumeva. Zatim mi je on rekao da su vlasti u velikoj gužvi i da rade na mom pasošu od starta 2024. Takođe mi je poručio da planiraju da me pozovu u reprezentaciju Slovačke – rekao je nedavno Čavrić.

Na kraju, to je i ispunjeno.

- Pratili smo Čavrića već duže vreme i čekali da dobije potrebna dokumenta. Zajednica je odradila dobar posao. Aleksandar je želeo da predstavlja Slovačku, trebalo bi narednih dana da stigne u Slovačku i preuzme papire. Mislim da bi mogao da nam pomogne - rekao je Kalcona na konferenciji.

Podsetimo, Čavrić nije jedini koji se odlučio za dres druge zemlje, pošto se nedavno pisalo da je igrač Bajerna Aleksandar Pavlović nastupati za Nemačku, dok je Srbiju "isključio" i golman Rome Mile Svilar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA