≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ludo da luđe ne može! Leverkuzen golom u poslednjem napadu do četvrtfinala LE

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako ste navijač Bajera, ovo je bila završnica za srčku...

  • 1
FK Bajer Leverkuzen - FK Karabag Foto: FEDERICO GAMBARINI / AFP / Profimedia

Fudbaleri Bajera uspeli su da se plasiraju u četvrtfinale Lige Evrope nakon završnice za srčku protiv Karabaga i pobede od 3:2, odnosno ukupne pobede od 5:4.

U prvom duelu timovi su odigrali nerešeno rezultatom 2:2, a sada je pobeda rešena u gotovo poslednjem napadu nemačkog predstavnika.

Fudbaleri gostujućeg tima su poveli na utakmcii i to startom drugog poluvremena. Prvi gol su postigli u 58. minutu preko Zubira, a onda je Vieira tresao mrežu u 67. minutu.

Naznaka preokreta je krenula u 72. minutu golom Frimponga, a u nadoknadi drugog poluvremena viđeno je nešto neverovatno.

Patrik Šik je postigao pogodak u 93, a onda i nakon dubokog pasa ka protivničkom golu i u 97. minutu, što je šokiralo protivnički tim.

Karabag je pokušao da se vrati sa nekoliko vezanih napada u preostalih 2-3 minuta utakmice, ali nisu imali dovoljno sreće da iskoriste neke šanse koje su se ukazale.

Leverkuzen ovim golom stiče pobedu koja ih u četvrtfinale Lige Evrope vodi na moćni Milan, koji je protiv Slavije iz Praga slavio ukupnim rezultatom 7:3.

Ostali rezultati

Vest Hem - Frajburg 5:0

Viljareal - Marselj 3:1

Rendžers - Benfika 0:1

Slavija Prag - Milan 1:3

Atalanta - Sporting 2:1

Brajton - Roma 1:0

Liverpul - Sparta Prag 6:1

(Telegraf.rs)

Video: Crveno-beli vode u Nišu: Na poluvremenu, Glazer spasio šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    14. mart 2024 | 23:15

    Ova utakmica u Leverkusenu je bila cista otimacina i tu je Leverkusen morao da pobedi. Prvo crveni Karton nije bio,kod trceg Gola faul nad igracem Karabaga nije sviran,a usput i nadoknada Vremena je bila istekla.tako da Sport vise nema smisla jer veliki odlucuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA