Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Dinama nakon eliminacije iz Evrope: "Moji igrači nisu hteli da prime loptu, ne možemo iz svoje kože..."

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Modri" ubedljivo poraženi u Grčkoj

  • 3
Sergej Jakirović Printscreen/Youtube

Fudbaleri Dinama iz Zagreba završili su svoju evropsku bajku pošto su u revanš susretu osmine finala Lige konferencija ubedljivo poraženi od PAOK-a rezultatom 5:1. Nakon ovog duela svoje viđenje meča izneo je trener "modrih" Sergej Jakirović.

Pomenuti strateg posebno se osvrnuo na igru u prvom delu susreta, te je naveo da su njegovi igrači bili "mlaki" u duel - igri.

- Podbacili smo u prvom poluvremenu. Bili smo mlaki u duel-igri, nismo mogli zadržati posed. Kad bismo ukrali loptu, čak smo imali par situacija, ali nismo ih završavali udarcem. Bili smo očajni u prekidima, to se mora priznati, vratili smo ih u život. Na poluvremenu smo rekli da nema predaje. Nije bilo odgovora na njihovu agresiju. Morali smo biti i jači nego u Maksimiru. Možda smo i pali pod atmosferu. Iznenadilo me što prvi put moji igrači nisu hteli da prime loptu. Nismo pokazali hrabrost ni odvažnost u igri s loptom. Pritisak se povećavao. Prvi gol je jako jeftin, totalna neodgovornost. Kod trećeg smo bili šest na tri u našu korist. Ne možemo iz svoje kože - rekao je Jakirović.

Posle pobede od 2:0 u prvom susretu, Dinamo je u Solunu pri rezultatu 3:1 za domaći sastav postigao gol koji im je garantovao produžetke, ali su do kraja primili još dva pogotka posle čega se raspršila nada o plasmanu dalje.

- Kad smo zabili za 3:1, bili smo bolji 25 minuta. Gol nas je vratio u život. Bili smo opasniji, ali žao mi je što Špikić nije postigao gol za 3:2. PAOK bi bio u nokautu, no sve skupa je to premalo za prolazak. Propustili smo veliku prigodu. Bili smo jedini hrvatski predstavnik u ovoj fazi takmičenja. Moramo se regenerisati i pobediti u nedelju u prvenstvu. Možemo čestitati PAOK-u - završio je strateg Dinama.

Podsećanja radi, peti gol za grčki tim u nadoknadi susreta postigao je Andrija Živković.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte majstoriju Kataija: Crveno-beli slavili u Nišu i iskoristili kiks Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    15. mart 2024 | 01:21

    jedini klub koji ispadne 3 puta u sezoni. ispali iz Lige Šampiona, Evrope , Konferencije.

  • humska 1

    15. mart 2024 | 00:39

    dinamo je jedini klub koji je uspeo da ispadne iz evro kupova 3 puta u jednoj godini. suma sumarum 1 liga šampiona, 2 liga evrope i na kraju 3 liga konferencija

  • pa

    15. mart 2024 | 00:23

    primili su

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA