Vreme čitanja: oko 1 min.

Domeniko Tedesko ostaje selektor Belgije do 2026. godine

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliko poverenje za mladog stručnjaka

  • 0
Domeniko Tedesko Tedesco Domenico fudbal selektor Belgija Foto: Profimedia/imago sportfotodienst/Vincent Kalut

Selektor reprezentacije Belgije Domeniko Tedesko produžio je danas ugovor sa nacionalnim fudbalskim Savezom (RBFA) do kraja Svetskog prvenstva, koje će 2026. godine biti održano u SAD, Kanadi i Meksiku.

Tedesko (38) je u februaru prošle godine preuzeo reprezentaciju Belgije, a sa ovom selekcijom uspeo je da izbori plasman na Evropsko prvenstvo, koje će od 14. juna do 14. jula biti održano u Nemačkoj. On će voditi Belgiju na EP u Nemačkoj, Ligi nacija i u kvalifikacijama za SP 2026.

"Za mene je privilegija i čast da budem selektor Belgije. Svi u stručnom štabu uživamo u ovom poslu. Ja se 100 odsto poistovećujem sa 'crvenim đavolima'. Veoma sam zadovoljan što nastavljamo putem koji smo zajedno izabrali", rekao je Tedesko, prenosi zvanični sajt RBFA.

Belgija je osvojila prvo mesto u grupi F kvalifikacija za EP 2024. sa 20 bodova. Belgija će na EP igrati u grupi E sa Slovačkom, Rumunijom i pobednikom baraža iz B grupe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Duljaj pobesneo na sudije: Unosio im se u lice, publika mu skandirala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA