Vreme čitanja: oko 1 min.

Nišlije predstavile novog trenera: Joksimović zamenio Trajkovića na klupi Radničkog

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Situacija je delikatna"

  • 0
Dejan Joksimović Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Posle tri uzastopna neuspeha Nikola Trajković je odlučio da se povuče sa mesta šefa stručnog štaba Radničkog iz Niša, da bi nedugo zatim klub sa juga Srbije imenovao njegovog naslednika.

Naime, novi trener kluba sa Čaira biće Dejan Joksimović, doskorašnji trener kragujevačkog Radničkog.

Na početku svog izlaganja naveo je da je situacija delikatna.

- Situacija je delikatna, ali da nije verovatno ne bi ni došlo do ove promene. Treneri su uvek glavni krivci za rezultate. Potrebna je opšta mobilizacija svih struktura u klubu, o tome sam već pričao sa čelnicima Radničkog, ali pre svega je potrebna reakcija igrača. Oni i jesu jedan od glavnih motiva mog dolaska ovde, uveren sam da ova ekipa ima, pre svega individualni kvalitet i potencijal za, minimum, mesto u plej-ofu, što je sada, nažalost, nedostižno. Pričao sam sa igračima, već od utakmice sa Napretkom u Kruševcu očekujem njihovu reakciju, jer oni su ključ izlaska iz ove, pre svega rezultatske, krize u kojoj se ekipa nalazi - rekao je Joksimović.

On se takođe osvrnuo i na igrački kadar.06

- Malo sam se konsultovao oko sastava za meč sa Zvezdom, naravno u manjoj meri u odnosu na ljude koji su tu već duže vreme. Učestvovao sam u pravljenju tima, vodeći računa o igračima koji su bili opterećeni kartonima. Nismo smeli da rizikujemo sa njima, jer i onako nismo kompletni, pošto Čolović i Stojanović, zbog povreda, još rade odvojeno od ekipe - završio je Joksimović.

Podsećanja radi, svoj zvanični debi na klupi Nišlija Joksimović će upisati u nedelju od 20 časova, kada njegova ekipa gostuje Napretku.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte majstoriju Kataija: Crveno-beli slavili u Nišu i iskoristili kiks Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA