Vreme čitanja: oko 1 min.

Opšte ludilo u FA kupu: Koventri vodio, pa gubio 1:2 u 88. minutu, a u 100. pogotkom prošao u polufinale!

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakva je ovo bila utakmica!

  • 0
FK Koventri Foto: Tanjug / AP

Ma šta je ovo bilo! Gledali smo možda i jednu od najspektakularnijih utakmica FA kupa svih vremena, a kada na sve to dodamo da je u polufinale prošao drugoligaš, sve još više dobija na težini! Golom u 100. minutu, Koventri je posle gigantskog preokreta na Molineu srušio Vulverhempton za put na "Vembli" - 2:3 (0:0).

A ko bi rekao da ćemo sve ovo doživeti posle "dosadnjikavog" prvog poluvremena u kojem golova nije bilo, a gde su oba tima prilično oprezno igrala i čuvala svoje mreže.

Povratak sa odmora kao da im je ulio neku dodatnu snagu i energiju, pa je tako Koventri preko bivšeg fudbalera Evertona, Elija Simsa uspeo da u 53. minutu stigne do prednosti protiv Premijerligaša.

Delovalo je da će drugoligaš uspešno sačuvati svoju prednost do samog kraja i proći dalje, ali ono što nam je priredilo poslednjih deset minuta meča uz nadokandu je epski.

Prvo su Vukovi preko Aita-Nurija u 83. minutu i Buena u 88. minutu stigli do potpunog preokreta i širom otvorili vrata plasmana u polufinale. Niko od navijača domaćih tada sigurno nije ni pomislio da će kući na kraju otići uplakan.

Meč je produžen za čak devet minuta, a u sedmom minutu nadoknade hladan tuš! Ponovo Eli Sims, ponovo mreža i to posle sjajnog centaršuta Bobija Tomasa. Ali to nije bio kraj, nego tek početak ludila...

Tek pošto je istekao deveti minut nadoknade, totalni šok za Vulverhemtpon. Rajt je uspeo da prođe sam kroz odbranu i udarcem u donji desni ugao savladao je golmana Vulverhemtpona za potpuni preokret i prolazak tima iz Čempionšipa u polufinale FA kupa u 100. minutu!

Naravno, vremena za bilo šta nakon toga nije bilo, tako da će u Koventriju ove večeri biti ludo i nezaboravno. A kako će tek biti na najvećem engleskom stadionu...

(Telegraf.rs)

Video: PODCAST Svaka čast svima #2: Koga je Piksi zvao među Orlove i šta Novak još nije uzeo Rafi i Feđi?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA