Vreme čitanja: oko 2 min.

Feđa Dudić pred duel sa Zvezdom: "Kada pogledamo neke stvari, mi smo već u samom startu pobednici..."

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kragujevčani briljiraju u dosadašnjem delu prvenstva...

  • 0
Srđan Jovanović, sudija Foto: MN Press / MI

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca gostovaće Crvenoj zvezdi u okviru 26. kola Superlige Srbije, a taj meč na programu je u nedelju od 16 časova.

Kragujevčani su apsolutni hit prvenstva, dok su u prolećnom delu zabeležili sve pobede i sa velikim samopouzdanjem idu na megdan aktuelnom šampionu.

Pred ovaj duel svoje izlaganje imao i trener Radničkog, Feđa Dudić.

- Utakmica sa Zvezdom pruža nam priliku da se odmerimo sa jednom od najboljih ekipa u ligi. Da pretimo jednoj ekipi koja je igrala Ligu šampiona sa Mančester Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom, i koju pritom niko nije nadigrao na stadionu Rajko Mitić, bilo bi suvišno, ali sam isto tako uveren da smo u stanju da pariramo Zvezdi u većem delu utakmice. Trenutna forma daje nam za pravo da se nadamo još jednom dobrom izdanju, pa ćemo videti šta će nam na kraju to doneti - započeo je Dudić.

Meč u Kragujevcu između ova dva rivala završen je pobedom Zvezde od 4:3, ali je kasnije registrovan rezultatom 3:0 u korist crveno-belih zbog administrativnog propusta domaćina.

- Zvezda je kod prethodnog trenera Baraka Bahara igrala u formaciji 3-5-2, dok kod Vladana Milojevića igra 4-1-4-1. Takođe, Zvezda je od Milojevićevog dolaska na klupu dosta odgovornija u defanzivi, posebno pri izgubljenoj lopti, gde se sada brani sa daleko većim brojem igrača. Sve to iziskuje potpuno drugačiju pripremu utakmice sa naše strane. Mišljenja sam da za razliku od prethodne, u ovu utakmicu ulazimo fizički daleko spremniji, pa nam preostaje da se potrudimo da što bolje taktički odgovorimo protivniku - nastavio je perspektivni strateg.

Za kraj izlaganja naveo je da su njegovi izabranici već pobednici.

- Kada pogledamo neke stvari, mi smo već u samom startu pobednici jer nas Zvezda i njeni navijači nikada nisu tako ozbiljno doživljavali. To je velika dobit za nas, ali i obaveza da pokušamo da se predstavimo u što boljem svetlu - završio je Dudić.

Podsećanja radi, Crvena zvezda je prvoplasirana na tabeli sa 62 boda, dok se Radnički nalazi na četvrtom mestu sa 41 osvojenim bodom.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte majstoriju Kataija: Crveno-beli slavili u Nišu i iskoristili kiks Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA