≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

"Puče petarda" na Marakani: Zvezda deklasirala Radnički i sa +4 odlazi na reprezentativnu pauzu

L. I.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ubedljiva partija Milojevićevih izabranika

  • 39
FK Crvena zvezda Foto: MN PRESS/ Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na domaćem terenu ekipu Radničkog rezultatom 5:0 u okviru 26. kola Superlige Srbije.

Izabranici Vladana Milojevića su silovito ušli u ovaj meč, posebno zbog činjenice da je najveći rival - Partizan prosuo bodove u Lučanima.

Crveno-beli su zapretili u 6. minutu susreta, kada je Hvang probao iz slobodnog udarca, da bi u 10. minutu došli i do vođstva. Posle kornera koji je izveo Korejac, Stamenić je iskoristio grešku golmana Kragujevčana Lekovića i smestio loptu u mrežu.

Već u 17. minutu Zvezda je mogla da duplira prednost. Prošao je Ivanić po levoj strani, uputio centaršut u kazneni prostor, ali je udarac Bukarija bravuroznom intervencijom zaustavio Leković.

Domaćin je nastavio sa napadima, a to im se isplatilo u 20. minutu. Mijailović je prošao po desnoj strani, uputio centaršut, lopta je došla do Endijaea koji je efektnim udarcem petom duplirao prednost svog tima.

Kragujevčani su u 30. minutu imali dobru priliku preko Bevisa, ali je udarac veziste Radničkog završio malo pored gola.

Šerif Endiaje Foto: MN PRESS/ Marko Metlaš

U nastavku je posao domaćinu bio i te kako olakšan, jer je posle samo tri minuta igre u drugom delu meča isključen kapiten Radničkog Simović. On je čak dva puta neoprezno startovao na Endijaea i u kratkom vremenskom intervalu dobio dve javne opomene.

Ubrzo nakon toga Zvezda je postigla novi gol preko Endijaea i to na asistenciju Mirka Ivanića. Imali su domaći i u nastavku sijaset šansi, ali je Bukariju, a potom i Đigi i Mijailoviću falilo koncentracije u završnici napada.

U 63. minutu Milojević je odlučio da u igru uvede tri igrača - Mimovića, Kataija i Olajinku, dok su sa terena izašli Kanga, Ivanić i Stamenić. Pomenute izmene urodile su plodom jer je u 69. minutu mrežu Radničkog pogodio Hvang, na asistenciju Olajinke.

Nigerijac je prihvatio loptu na levoj strani, driblingom se oslobodio čuvara i uposlio Hvanga koji je rutinski sproveo loptu u mrežu. Pošto je pitanje pobednika praktično bilo rešeno, Milojević je na teren poslao i mladog Uroša Sremčevića.

Domaćin je u 76. minutu uspeo da postigne i peti gol. Aleksandar Katai je prihvatio loptu, izbacio iz igre dva čuvara i poslao loptu iza leđa Lekovića. Inače, ovo je bio 108 pogodak Kataija za Zvezdu, i sada mu nedostaje samo jedan kako bi se izjednačio sa Rajkom Mitićem na večnoj listi kluba sa Marakane.

Nakon ovog trijumfa Crvena zvezda se učvrstila na prvom mestu Superlige Srbije i ima četiri boda više od Partizana, dok se Kragujevčani nalaze na četvrtom mestu sa 41 bodom.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI KRAGUJEVAC 5:0 (2:0)

TOK MEČA

II POLUVREME

38. minut - Pokušao je Radnički da preko Gluševića postigne počasni pogodak, ali je Glazer bio na visini zadatka

31. minut - Goooool! "Puče petarda" na Marakani. Novi gol za aktuelnog šampiona Srbije postiže Aleksandar Katai. Krilni napadač je nanizao par odbrambenih fudbalera gostiju i smestio loptu iza leđa Lekovića.

24. minut - Gooooooooooool! Novi pogodak za domaće postiže Hvang. Loptu je prihvatio Olajinka na levoj strani, driblingom se oslobodio čuvara i idealno uposlio Korejca koji je rutinski pogodio mrežu

14. minut - Još jedna velika šansa za domaće. Ivanić je uposlio Mijailovića, ali vezista crveno-belih šutira pravo u golmana

10. minut - Dobar skok Nasera Đige, međutim nema promene rezultata. Od svega, samo novi udarac iz ugla

5. minut - Goooooooool! Zvezda postiže i treći pogodak, a strelac je Šerif Endijae.

3. minut - Radnički ostaje sa igračem manje! Ponovo je Simović izgubio duel sa Endijaeom i pravi nesmotren prekršaj za drugi žuti karton

2. minut - Javna opomena za Simovića koji je posle prekršaja nad Endijaeom zaradio žuti karton.

1. minut - Počelo je drugo poluvreme.

I POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena.

44. minut - Neprecizan udarac Kange sa 30-ak metara i lopta odlazi daleko preko gola.

35. minut - Igra je nakratko prekinuta jer je povredu zaradio fudbaler Radničkog Bevis. Vezista Kragujevčana se ubrzo pridigao, pa je meč nastavljen

33. minut - Nova prilika za domaći sastav. Ivanić je prošao po levoj strani, uposlio Hvanga, a ovaj iz okreta pogađa spoljni deo mreže.

30. minut - Velika šansa za Radnički! Pokušao je Bevis posle smušene intervencije Đige. Ostaje 2:0 za Crvenu zvezdu

28. minut - Šutirao je Bukari, ali je njegov udarac izblokiran, te nema promene rezultata.

20. minut - Gooooooooooooool! Crveno-beli već dolaze do vođstva od 2:0. Centaršut Mijailovića sa desne strane iskoristio je Šerif Endijae, koji je petom poslao loptu iza leđa Lekovića.

 

17. minut - Stopostotna šansa za Zvezdu i fantastična intervencija Lekovića. Ivanić je podigao loptu, Bukari je odlično skočio, ali se golman Kragujevčana istakao sjajnom odbranom. Od svega, samo korner.

FK Crvena zvezda Foto: MN PRESS/ Marko Metlaš

10. minut - Gooooooooooooooool! 1:o za Zvezdu! Poveo je domaćin iz prve prave šanse, a u strelce se posle kornera upisao Marko Stamenić. Pogotku je "kumovala" nespretna intervencija Lekovića.

6. minut - Poslao je Hvang nezgodnu loptu u kazneni prostor, ali je Leković uz dosta muka skrenuo u korner. Nedugo zatim pokušao je i Rodić iskosa, međutim nema promene rezultata

5. minut - Prete i Kragujevčani. Pokušao je Gluščević sa ivice kaznenog prostora, Glazer bez problema hvata loptu.

4. minut - Probao je Hvang da uposli Endiajea, ali je njegova namera osujećena.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Spajić, Điga, Rodić – Kanga, Stamenić – Bukari, Hvang, Ivanić – Endiaje

Radnički Kragujevac: Leković – Ćosić, Šerbečić, Simović, Dadić - Aleksić, Ristić - Gluščević, Vidosavljević, Bevis - Vižđi

PRE MEČA

Zvezda je u prošlom kolu golovima Kange i Kataija došla do važnih bodova i tako preskočila Partizan na prvom mestu nacionalnog prvenstva. Crveno-beli žele da nastave sa dobrim rezultatima, ali im sada u goste dolazi apsolutni hit prvenstva - Radnički iz Kragujevca.

Izabranici Feđe Dudića su u dosadašnjih šest kola prolećnog dela prvenstva zabeležili isto toliko pobeda i nalaze se na četvrtom mestu na tabeli.

Pred pomenuti duel trener Zvezde Vladan Milojević pohvalno je govorio o narednom rivalu.

- Rezultati Radničkog su za respekt. Igraju fenomenalno, nije lako napraviti seriju, kao što su to oni učinili. Nastupaju dobro, agresivno, požrtvovano, nadahnuto, svaka im čast. Čestitam na tome treneru Radničkog, njegovom stručnom štabu, kao i samim igračima. Pokazali su da su odlična ekipa i da su u dobroj formi - rekao je Milojević.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kele0230

    17. mart 2024 | 17:39

    Svaka cast Kragujevčanima bar nisu igrali kukavički kao ostali.

  • Delija

    17. mart 2024 | 17:34

    Sve je ok al mi nije jasno koji treba da bude rezultat ili protiv koga da igramo da bi ubacio Krasoa da malo vise igra

  • Laufer

    17. mart 2024 | 17:29

    Kako je endiae stavio ovu traku daje golove, novi Gervinho...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA