≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Piksi otkrio šta se desilo s Pavlovićem i zašto je izabrao Nemačku pre Srbije "Pritisak je bio veliki..."

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fudbaler Bajerna našao se na spisku Julijana Nagelsmana

  • 6

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi otkrio je na konferenciji za medije pred prijateljske utakmice sa Rusijom i Kiprom 21. i 25. marta kakva je situacija oko fudbalera Bajerna Aleksandra Pavlovića (19), koji je na kraju odabrao reprezentaciju Nemačke umesto Srbije.

Piksi je otkrio da je Pavlović na radaru Srbije poslednje dve godine, istakao je da je FSS učinio sve, da su pričali i sa njegovim ocem, sa samim Aleksandrom, da je bio spreman da mu pošalje poziv, ali po dogovoru koji su imali trebalo je da se to reši posle Evropskog prvenstva.

- Ja znam odlično sve igrače, kao što znam i igrače po Evropi i pratimo sve njih, one koji imaju naš pasoš, isplivao je Aleksandar Pavlović, njegovo ime je zapisano pre dve godine, nije neko koga ne znamo, ali nije imao seniorski staž, nije igrao za seniore. E, sad smo došli u ovu situaciju, ne treba da se ljutimo, niti treba, njegova odluka je. Pokušali smo sve, bili smo od decembra, pričali smo sa porodicom, ocem Dejanom, onda i agentom, a i sam Aleksandar.

- Ja sam bio spreman da mu pošaljem poziv sada u martu, ali, po dogovoru koji smo imali, ostavili smo da se to reši posle Evropskog prvenstva, ja sam to ispoštovao, pritisak je bio veliki pretpostavljam i da je Nagelsman jednostavno moramo da ga pozove ovog puta pod zastavu Nemačke. Kada neko kaže izgubili smo Pavlovića, to nije tačno, niti je reč 'izgubiti', nije kako treba. Zato što ga nikad nismo imali, da smo ga imali, pa on otišao da igra za Nemačku, možemo konstantovati da smo ga izgubili, bili smo fer i korektni, uradili smo sve što smo mogli, ali, jednostavno...

- Njegova odluka je takva kakva je i želimo mu sve najbolje. Citiraću, postoje tri segmenta koja su važna. Prvi je da poseduje pasoš, da ga ima, on ga ima, njegov otac je Srbin, majka je Nemica, ali ima naš pasoš. Drugi segment je da ga selektor pozove, bez poziva ne možeš da igraš. Treći, da pokažeš želju da igraš, prva stvar je okej, druga je okej, ali ona najvažnija stvar je da li želiš i da li hoćeš, nije to laka odluka, neko može da kaže ovako ili onako, da komentariše, ali želimo mu sve najbolje i taj pritisak, presing koji su imali kada su videli da se Srbja ne šali po tom pitanju, odlučili su tako i želimo mu sve najbolje. Nema ljutnje.

(Telegraf.rs)

Video: PODCAST Svaka čast svima #2: Koga je Piksi zvao među Orlove i šta Novak još nije uzeo Rafi i Feđi?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    18. mart 2024 | 12:36

    Kako to pijano fino objasni 👏

  • Pp

    18. mart 2024 | 13:18

    Red bi bio da promeni ime i prezime i neka uzme neko nemačko ako već ne želi da bude Srbin. Njegov izbor, ali neka ne sramoti srpsko prezime kao Crnogorci. Nećeš više da budeš Srbin, promeni ime i prezime kao što su naši muslimani, tzv. Makedonci...

  • CH

    18. mart 2024 | 19:15

    Mali vas otkacio ko nista..boli jel ? Amateri se nadali profesionalcu, a bista od toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA