≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iz Reala grme na sudiju i navijače zbog Vinisijusa: "Namerno je izostavio uvrede iz izveštaja..."

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oštro saopštenje

  • 3
Vinisijus Žunior Foto: Tanjug / AP

Prebrodio je madridski Real tokom vikenda i gostovanje u Pamploni na "El Sadaru" i tako se učvrstio na prvom mestu La lige. Rezultatom 4:2 Osasuna je pala kod kuće, a meč je u svakom smislu označio Vinisijus Žunior.

Brazilac je postigao vodeći gol u četvrtom minutu, potvrdio trijumf u 64, ali je ponovo bio i meta domaćin navijača, koji su ga konstantno vređali.

Vinisijus je i u prošlosti često bio meta navijača u Španiji, pa je klub ovog puta reagovao i zvaničnim saopštenjemu u kom su osudili ponašanje publike, ali i poteze sudije Huana Martineza Munuere.

- Nakon ozbiljnih uvreda izrečenih, još jednom, na račun našeg igrača Vinisijusa Žuniora, u ovom slučaju tokom poslednje prvenstvene utakmice koju je naš tim igrao na El Sadaru, Real Madrid poručuje sledeće:

Naš klub je podneo prijavu Disciplinskoj komisiji Kraljevskog fudbalskog saveza protiv sudije utakmice Huana Martineza Munuere, zbog nesavesnog sastavljanja sudijskog izveštaja. Ovaj sudija je dobrovoljno i namerno izostavio uvrede i ponižavajuće povike više puta upućene našem igraču, uprkos tome što su ga naši igrači uporno upozoravali u trenutku kada su se dogodile.

Osim toga, Real Madrid je podneo i prijavu ovom saveznom telu uz navedene uvrede i ponižavajuće povike, te ih prosledio Državnoj komisiji za borbu protiv nasilja, rasizma, ksenofobije i netolerancije u sportu, kako bi oni koji su ih izrekli bili identificirani i kažnjeni.

U svetlu ovih nemilih događaja koji su se dogodili u El Sadaru, Real Madrid je proširio prijavu koju je podneo prošlog petka, 15. marta, Državnom tužilaštvu protiv kaznenih dela iz mržnje i diskriminacije, zbog rasističkih uvreda i mržnje upućenih našim igrača Vinisijusu Žunioru u blizini Olimpijskog stadiona u Barseloni i stadiona Metropolitan u Madridu, tražeći da se počinitelji otkriju.

Real Madrid još jednom osuđuje ove nasilne napade rasizma, diskriminacije i mržnje te zahtijeva da se jednom zauvek poduzmu potrebne mjere kako bi se iskorenilo nasilje koje trpi naš igrač Vinisijus Žunior - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Grmi pesma Grobara Kalemegdanom: Zapaljena baklja kad su crno-beli vratili vođstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skåne

    19. mart 2024 | 20:21

    Kad se ovaj 🤡 smiri malo i prestane da provocira publiku i gestikulira onda ce ga i sudije zastititi a i publika ce ga ostaviti na miru. Ovako,pri svakom prekidu igre on gestilulira,svadja se i provocira a to ti brale u Spaniju ne prolazi lako 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA