≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Branio za velikane, reprezentaciju i protiv Zvezde, bankrotirao, pa sa 53 godine dao smešan gol iz slobodnjaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neobična i plemenita priča dolazi sa Ostrva

  • 0
Dejvid Džejms Foto: James Shaw / Shutterstock Editorial / Profimedia

Engleska je zemlja u kojoj se zaista živi za fudbal, pa čak i duboko nakon zavrpetka karijere. Retki su oni fudbaleri koji uspeju na visokoj sceni pored ogromne konkurencije, doći do Premijer lige nekada je i više od premije, a nastupati i za velikane poput Liverpula maltene nemoguće.

Kada još sve ostvarite na poziciji golmana dostignuće dobija dodatno na značaju. Verovatno se sećate Dejvida Džejmsa, bivšeg golmana Redsa, Aston Vile, Vest Hema, Mančester sitija, Portsmuta... Odavno je sada 53-godišnjak u penziji (poslednji klub indijska Kerala Blasters 2014. godine), međutim on od fudbala ne odustaje u nešto drugačijem obliku.

Proteklog vikenda na društvenim mrežama se pojavila fotografija Džejmsa u opremi Hatvuda, kluba koji se takmiči u Ligi grada Sautemptona. Već je i njegova pojava bila neobična, a kamoli ono što je učinio.

Golman koji je tokom 2013. u dresu islandske Vestmaneje branio i protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" kao igrač je obukao dres niželigaša u okršaju sa Mejdenhit junajtedom i postigao gol za pobedu iz slobodnog udarca!

Nije šala, snimak sve dokazuje. Doduše, pogodak je vrlo komičan, pošto je Džejms jako slabo izveo slobodnjak pored živog zida, lopta se od loše podloge odbila u stativu, zatim i od iznenađenog golmana i završila u mreži.

Video je postao viralan u Britaniji, kao i snimak na kom se vidi kako je Džejms ušao u svlačionicu i predstavio se saigračima.

On je dres Hatvuda obukao u sklopu projekta povezanog sa poklananjem starih kopački manjim klubovima koji bi ih koristili, a sve u cilju da se upotrebljiva oprema ne bi odlagala na đubrišta.

Dejvid Džejms je tokom profesionalne karijere odigrao i 53 meča za reprezentaciju Engleske. U tamošnjim medijima je ostao poznat i posle završetka profesionalnih obaveza, pošto je nakon razvoda od supruge Tanje morao da joj isplati 3 miliona funti, a zatim je bankrotirao.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi otkrio šta se desilo s Pavlovićem i zašto je izabrao Nemačku pre Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA