≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oglasio se maskirani huligan koji je napao Tadića i igrače Fenerbahčea: "Ja sam prava žrtva"

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija objavila detalje

  • 3
FK Fenerbahče, FK Trabzon Foto: AP/Tanjug

Derbi susret 30. runde Superlige Turske odigran u Trabzonu pripao je Fenerbahčeu 3:2, a pobedonosni gol koji je u 87. minutu postigao Miči Batšuaji i slavlje gostujućih igrača na terenu nakon trijumfa izazvali su gnev domaćih navijača.

Nakon meča se umesto o fudbalu upravo pričalo o nemilim scenama i uletanju navijača na teren, nakon čega su fudbaleri iz Istanbula evakuisani, ali bez sukoba nije moglo da prođe.

Slike i snimci huligana sa oštrim predmetima preplavili su društvene mreže, ali na svu sreću teže povređenih nije bilo i sve se završilo na tome.

Najviralniji video postao je onaj u kom je Nigerijac Brajt Osaji-Samjuel uspeo da onesposobi dvojicu huligana, jednog čak oborio i na zemlju snažnom pesnicom, a zatim su saigrači morali da ga odvajaju od njega. Nakon svega navijači Fenerbahčea su čitavu situaciju oslikali u Istanbulu u vidu murala koji je oduševio svet.

Policija je posle čitave situacije objavila nove detalje istakavši da je identifikovala dvanaest izgrednika, od kojih su dvojica već uhapšena u sredu.

Upravo je jedan od njih bio i maskirani huligan koji je pretrpeo udarac pesnicom, a zanimljivo je da on uopšte ne živi u Turskoj, već je sa prijateljima na duel došao iz Nemačke. Njegovo ime je Hasan Četinkaja i otkriveno je šta je rekao u policiji.

Naime, on tvrdi da je njegova namera bila da igračima kaže da odu u svlačionicu, iako se na fotografijama jasno može videti kako je stao u gard.

- Živim u Nemačkoj. Došao sam u Trabzon na utakmicu. Nisam mogao kontrolisati sebe zbog provokativnih akcija igrača protivničkog tima. Ušao sam na teren. Trčao sam prema fudbalerima. Moj cilj bio je da im kažem da odu u svlačionicu. 

Četinkaja je prilikom privođenja u stanicu krio lice od predstavnika medija, a istakao je i da je on žrtva u čitavoj situaciji.

- Zatim, kada sam video da trče prema meni, podigao sam gard da se odbranim. Ali nisam udario nikoga. Udaren sam s druge strane i pao na zemlju. Takođe su me šutirali dok sam ležao na zemlji. Kajem se što sam ušao na teren. Kasnije se saznalo da sam ja prava žrtva.

(Telegraf.rs)

Video: Huligani napali autobus pun fudbalera: Trener zadobio ozbiljne povrede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    21. mart 2024 | 16:18

    Gde si bio,sta si radio,sta si trazio to si"dobio"...😂🥊😂

  • Dule delija

    21. mart 2024 | 17:58

    dplazi kod nas..ti si nas brat delija..kukavica kao i mi

  • Vaske

    21. mart 2024 | 17:01

    Taj nemacku vise nece videti ako su ga capili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA