≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Knežević efektnim udarcem upriličio spektakl na Marakani: Zvezda savladala Zenit u atmosferi za pamćenje

L. I.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Crveno - beli slavili minimalnim rezultatom...

  • 31
FK Crvena zvezda - FK Zenit Foto: Mileta Mirčetić

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Zenit rezultatom 1:0 u okviru prijateljskog meča koji je odigran na stadionu "Rajko Mitić".

Pomenuti meč privukao je veliku pažnju publike, pa je susretu prema zvaničnim podacima prisustvovalo 42.771 navijač.

Srpska pevačica Danica Crnogorčević je pre utakmice otpevala "Kaćušu" i "Oj Kosovo, Kosovo", da bi nakon toga navijači crveno - belih na severnoj tribini napravili i sjajnu koreografiju. Naime, na njoj je prikazan ruski vojnik, sa leve i desne strane nalazile su se zastave Srbije i Rusije, dok je na ogradi stajao transparent "Rusi i Srbi - braća zauvek".

Što se dešavanja na terenu tiče, prvo poluvreme nije obilovalo šansama, pa je završeno najnepopularnijim rezultatom - 0:0. Vredan pomena je pokušaj Kneževića koji je u 37. minutu odlično šutirao posle asistencije Olajinke, ali je golman Keržakov bio na mestu.

U nastavku je Milojević na teren poslao Ogbija, mladog fudbalera iz Grafičara, dok je iz igre izašao Milan Rodić. Posle devet minuta igre u drugom delu Zvezda je mogla do vođstva. Olajinka se odlično oslobodio čuvara, povukao loptu u kazneni prostor, ali je lopta prohujala malo preko prečke.

FK Crvena zvezda - FK Zenit Foto: Mileta Mirčetić

Zenit je u 60. minutu umalo poveo. Odlično je po levoj strani prošao Karavaev i uputio upotrebljiv centaršut, loptu je dočekao Erohin i iz voleja pogodio prečku. Ipak, stiče se utisak da je lopta celim obimom prešla gol-liniju, ali je sudija Šegrt pokazao da se igra nastavi. Posle samo dva minuta Zenit ponovo pogađa okvir gola, a u glavnoj ulozi bio je Isidor. "Promešao" je odbranu crveno-belih centarfor ruskog tima, šutirao oštro po zemlju, ali je Gutešu ovoga puta sačuvala stativa.

Nedugo zatim Milojević pravi i drugu izmenu, a umesto Spajića na teren je poslao mladog Đermanovića.

Gosti su ponovo zapretili u 70. minutu, kada je Kovalenko oprobao udarac sa nekih 20-ak metara, ali mreža je ostala netaknuta.

Domaći sastav je blizu pogotka bio i u 74. minutu kada je Katai prošao po levoj strani, pronašao Mituljikića koji je šutirao, međutim lopta je prohujala nekoliko centimetara pored stative.

I kada se činilo da će meč biti završen bez pobednika, na scenu je stupio mladi Nikola Knežević. Igrao se 81. minut, kada je lopta u kaznenom prostoru stigla do Kneževića, on se oslobodio jednog odbrambenog fudbalera i preciznim udarcem pogodio mrežu Zenita.

Crveno - beli su ovim trijumfom napravili lepu uvertiru za nastavak takmičenja u Superligi, a 30. marta ih očekuje duel sa Javorom u Ivanjici.

TOK MEČA

CRVENA ZVEZDA - ZENIT 1:0

II POLUVREME

45. minut - Kraj utakmice.

36. minut - Goooooooooool! Prvi gol Nikole Kneževića u ovoj sezoni. Prihvatio je loptu u kaznenom prostoru, oslobodio se čuvara i pogodio mrežu ruskog tima.

33. minut - Obećavajući napad ne koristi Kanga. Povukao je Olajinka loptu u kontri, ostavio je Gaboncu kao na tacni, ali je njegov udarac završio visoko preko gola.

30. minut - Izlazi Šerif Endijae, u igri je Ćurić

26. minut - Au, ovo je bilo blizu. Sjajno je prošao Katai po levom boku, pronašao Mituljikića koji je šutirao malo pored gola

15. minut - Kakva šansa za Zenit. Karavaev je ubacio loptu u kazneni prostor, tamo ju je dočekao Erohin i iz voleja pogodio prečku!

6. minut - Dobar pokušaj Olajinke. Namestio se Nigerijac, šutirao desnom nogom i malo je falilo da Zvezda dođe do prednosti

1. minut - Izmena u ekipi Crvene zvezde. Teren je napustio Rodić, a njegovo mesto zauzeo je Ogbi. Trostruka izmena u ekipi Zenita, iz igre su izašli Keržakov, Rodrigo i Pedro, a na terenu su Vasjutin, Mario Fernandes i Vendel

I POLUVREME

45. minut - Završeno je prvo poluvreme.

42. minut - Pokušao je Aleksandar Katai iz slobodnog udarca sa nekih 20-ak metara, lopta odlazi daleko od gola

37. minut - Najbolja šansa na utakmici. Olajinka je prošao po levoj strani, poslao idealan pas u kazneni prostor za Kneževića koji je šutirao, ali je Keržakov bio na visini zadatka

FK Crvena zvezda - FK Zenit Foto: Mileta Mirčetić

33. minut - Dobra šansa za gostujući sastav. Nezgodnu loptu u kazneni prostor uputio je Mantuan, ali je Spajić na mestu i izbacuje loptu u korner.

32. minut - Imali su fudbaleri Zenita kontru posle koje je na travi ostao Pedro. Ipak, sve je u redu sa fudbalerom ruskog kluba, te je meč brzo nastavljen.

20. minut - Pokušao je iz teške poticije Isidor. Šutirao je u padu napadać Zenita, međutim lopta odlazi pored desne stative.

9. minut - Prvi pokušaj na utakmici. Imao je Zenit korner sa desne strane, pokušao je Rodrigo glavom, ali je udarac bio "mlak" pa Guteša nije imao većih problema.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI

Crvena zvezda: Guteša - Nikolić, Spajić, Rodić, Radojević - Kanga, Knežević - N. Mituljikić, Katai, Olajinka - Endiaje

Zenit: Keržakov - Santos, Nino, Rodrigao, Karavaev - Kovalenko - Ahmetov, Erohin - Mantuan, Isidor, Pedro

PRE MEČA

Imaće priliku Vladan Milojević da uigra i vidi potencijalno neke igrače koji su imali manju mintuažu i pruži šansu mlađima da se iskažu. Inače, Zenit ke prvoplasirana ekipa ruskog šampionata, te će crveno - beli imati zaista jaku proveru pred nastavak šampionata u Superligi Srbije.

Meč će biti odigran prema planiranom programu uz minut ćutanja nakomn terorističkog napada koji se u petak dogodio u Moskvi.

(Telegraf.rs)

Video: Minut ćutanja pre meča Zvezde i Zenita za žrtve napada u Moskvi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanko

    23. mart 2024 | 18:55

    Moj stric iz Pudaraca danas prvi put otišao na Marakanu, organizovala stranka prevoz. Lep provod strikane :)

  • Nbg jbt

    23. mart 2024 | 20:28

    Sa koliko ideala sam kao klinac isao na sever ubedjen da je nezavisna, samostalna buntovna tribina.... a ona nažalost decenijama političko lutkarsko pozorište države, stranke i službe.

  • Beli kg

    23. mart 2024 | 20:56

    Sudije nemate pojma, realno trebalo bi da bude 1:1, ja jesam zvezdaš ali poništeli ste im čist gol

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA