≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Hteo sam da ga ubijem": Tadić se setio meča kada je krvav igrao, pa priznao koju utakmicu bi ponovio da može

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kapiten Orlova dao intervju za sajt FSS

  • 0
Dušan Tadić Printskrin: Youtube/Farmao Farminjo

Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak od 18.00 časova igra prijateljski meč protiv Kipra, a sve oči uprte su u kapitena Dušana Tadića koji bi mogao da postane rekorder Orlova!

Naime, Tadić će, u slučaju da zaigra, postati igrač sa najviše nastupa po broju mečeva u nacionalnom timu - 106! Od 2008. igra za Srbiju, debitovao je protiv Poljske, dok je kapiten poslednjih šest godina.

U razgovoru za zvaničan sajt FSS, tadić se prisetio mnogih detalja iz svoje reprezentativne karijere, a jedan od njih je ona utakimica protiv Velsa u kvalifikacijama za SP 2018. kada je završio krvav.

Dobio je žestok udarac od Tejlora i narednih nekoliko dana imao je ozbiljnih problema zbog toga.

- Krv bukvalno nije mogla da stane, ne znam ni ja, oko 10-15 dana. Baš sam imao ozbiljnih problema i doktor se čudio posle, kad sam se vratio u klub tada u Sautempton.  "Ja ne znam kako igraš fudbal, ne možeš igrati", rekao je. A ja sam se osećao onako posle toga malaksao, nisam imao snage. Rekao je, "ti nemaš uopšte krvi." Morali su da mi daju infuziju.  I celu utakmicu nije mogla da mi se zaustavi krv. Rekli su mi da moram da izađem, ja sam rekao doktoru Mladenoviću da mi namesti nos. On mi je namestio nos u tom momentu i, eto, nastavio sam utakmicu - rekao je Tadić i dodao:

- Bukvalno sam hteo,žargonski rečeno, da ubijem tog igrača što me udario. Bio je onaj neki levi bek, onaj Tejlor. Igrao je tada u Aston Vili. I toliko mi je bilo krivo što kad smo igrali sledeću utakmicu, samo sam razmišljao o toj utakmici da igram protiv njega. Znači, bukvalno sam razmišljao kako ću da ga uništim. Znači, ima da ga... Poješću ga, i loptu i njega. Ima da ga driblam, da ga nosim na leđima. Bukvalno mi je sve proletelo i ima da ga udaram. Sve ću da mu radim. Samo sam o tome razmišljao. I on nije došao. Toliko sam se iznervirao, ne mogu vam opisati. Kad sam video da nije na spisku, mnogo mi je bilo krivo. On je išao na loptu. Nije realno da ide tu na loptu. Ali sam hteo sportski da ga malo istučem, ali i da ga izvozam i da bukvalno se oseća loše.

Na pitanje ko je najveć majstor protiv kog je igrao u reprezentativnoj karijeri, Tadić je rekao:

- Pa Mesi, Olimpijske igre su bile tada. Nejmar je isto neverovatan,. Ronaldo je primer kako profi igrač treba da se ponaša. Šta je sve postigao radom i željom. Koliko je gladan. Ali, eto, da kažem da taj talenat je definitivno Mesi.

Otkrio je i najlepši i najdraži stadion na kom je igrao.

- Hajde da kažemo ovaj Lusail, što smo igrali sa Brazilom u Kataru. Stvarno je lep stadion. Tu je bilo i finale SP. Svaremen je i podseća na Santjago Bernabeu. Najdraži mi je možda taj La Luž jer smo dosta dobro prolazili protiv Portugala i ona čuvena utakmica.

Da može, mečevi protiv Švajcarske bi bili oni koje bi ponovio da može.

- Definitivno Švajcarska, i prvi i drugi put. Možda prvi čak i više. Zato što, eto, nekako smo tu prvu izgubili naivno. Ponovio bih i jednu i drugu, poklanjali smo im golove u oba meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA