Vreme čitanja: oko 2 min.

Fiorentina, LŠ, večiti derbi, Zenit: Zvezda je "položila" organizaciju velikih utakmica

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveno-beli su najzahtevnije utakmice odradili na najbolji mogući način

  • 4
FK Crvena Zvezda - FK Partizan, Derbi Foto: Nikola Tomić

Ispunila je Crvena zvezda i protiv Zenita  očekivanja svojih navijača kada je u pitanju organizacija utakmice koja je, i ovoga puta, bila na visokom nivou!

Sada već možemo da kažemo da to polako postaje tradicija srpskog šampiona, gledajući utakmice ove sezone koje su privukle ogroman broj navijača na najveći srpski stadion.

Ne računajući to što je Zvezdu ovog proleća na Marakani gledalo nešto manje od 110.000 navijača, crveno-beli su u vrlo kratkom roku ispred sebe imali dve veoma zahtevne utakmice - večiti derbi i dolazak ruskog šampiona, samo dan nakon tragedije koja je zadesila Moskvu.

Sve je, ipak, počelo još letos, kada je oko 37.000 navijača došlo na prijateljski meč protiv Fiorentine, a navijači su, pored samog rezultata od 5:0, mogli da uživaju i u sadržaju koji je domaćin spremio.

Visok nivo organizacije nastavio se i tokom utakmica Lige šampiona, gde su i navijači i klub još jednom poslali divnu sliku u svet. Ako pitate navijače Zvezde, samo je bolji rezultat (koji bod više) karika koja je nedostajala da sve bude savršeno.

Potom dolazimo i do tog 172. večitog derbija, duela Zvezde i Partizana koji dugo nije imao toliku tenziju iz mnogo razloga. Prvi je rezultatska trika i tadašnja razlika od samo jednog boda. Zatim, tu je i ona navijačka strana.

Naime, ne pamti se, barem u ovoj novijoj istoriji, da su Grobari u tolikom broju došli na Marakanu, kao i da je Zvezda izašla u susret i dala onoliko karata za Jug i Istok, pa čak i Zapad, koliko je traženo iz Humske.

A i pored toga, uzimajući u obzir na da je bilo najmanje 40.000 navijača, nismo videli nijedan veći problem - karakterističan za večite derbije. Štaviše, pored neverovatnog fudbala dobili smo i sjajan ambijent Delija i Grobara koji se danima posle prepričavao.

Atmosfera sa meča protiv Zenita bila je za uživanje, što je i sama publika pokazala na stadionu. Podsetimo, utakmici su prisustvovali i mališani iz svih krajeva Srbije, Republike Srpske, Rumunije, Kosova i Metohije i Severne Makedonije.

S obzirom na to da trenutno ima četiri boda više od Partizana, Zvezda je vrlo blizu toga da bude domaćin i 173. večitog derbija - što će biti idealna prilika da srpski šampion na sjajan način "zatvori" krug organizacije velikih utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter88

    25. mart 2024 | 12:57

    Velika greska oko tih karata datih njima za istok i zapad jer su se toliko osilili da su otvoreno bili izmesani sa nama i neki cak imali i obelezja Partizana sto je na JNA u obrnutoj situaciji odavno nezamislivo! Oni su dosli u velikom broju jer su slepi kod ociju i pomislili da su u nekoj trci s nama za titulu a posle meca im je bilo jasno da smo za klasu jaci i to mi je covek Grobar koji je bio blizu mene nasred istoka i priznao. Treba im dati samo Jug i kavez i nista vise i to sve bez stolica jer se uvek lome i pale, ovako beton i pali slobodno!

  • Cv

    25. mart 2024 | 12:12

    Pa necemo sigurno i sa tim stvarima da se blamiramo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA