≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Objavljena lista najružnijih stadiona na svetu: Jedan od njih je u Hrvatskoj, a evo da li na listi ima Srbije

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dva "zdanja" sa Balkana završila su među 10 najružnijih

  • 1
Stadion Maksimir Foto: MN Press/Marko Metlas

Eminentni španski list "As" objavio je danas listu najružnijih stadiona uz pomoć specijalizovanog sajta pod nazivom "Money" koji je koristio kombinovane recenzije za svaki od njih na Guglu, Trip Advisoru i Football Ground Mapu. Na spisku se ne nalazi nijedan stadion iz Srbije, ali su zato tu dva sa Balkana.

Najružniji stadion na svetu po mišljenju španskog "Asa" i korisnika jeste "Karlo Kasteljani", dom fudbalera Empolija, koji nastupa u Seriji A. Ima kapacitet od 16.800 mesta, ali mu se daje izuzetno niska ocena zbog toga što su tribine postavljene na izuzetno čudan način i na dosta mesta nedostaju sedišta, kao i krov.

Stadion Karlo Kasteljani, Empoli Foto: Lisa Guglielmi/IPA Sport / ipa-a / imago sportfotodienst / Profimedia

Druga pozicija pripala je "Balaidosu" na kojem nastupa ekipa Selte iz Viga u španskoj Primeri. I ovaj stadion ima pomalo čudan krov, koji negde "štrči", a negde je potpuno uvučen i natrkiva svega par poslednjih redova. Prima 29.000 gledalaca.

Već na trećem mestu selimo se na Balkan na vrlo dobro poznato mesto svim ljubiteljima fudbala sa Balkana. Titulu trećeg najružnijeg stadiona na planeti nosi "Maksimir" u Zagrebu, koji će uskoro podleći ogromnom renoviranju.

Stadion Dinama, ali i mesto gde reprezentacija Hrvatske igra većinu svojih utakmica u kvalifikacijama, prima 35.123 gledaoca, a zameraju mu se prestrme tribine, izostanak krova i to što se oko samog terena nalazi atletska staza, što umanjuje užitak navijačima.

FK Dinamo Zagreb, Maksimir stadion Printskrin: Youtube/Hrvatska Nogometna Televizija

Na prvih deset mesta nalaze se još "Rej Baduan" iz Brisela, potom "Koliseum Alfonso Perez", dom fudbalera Hetafea, stadion "Pjer Luiđi Penzo" na kojem nastupa Venecija, te "Markantonio Bentegodi" gde se lopta kotrlja sa domaćom Veronom. Tu je i "Jan Brejdel", na kojem igra Klub Briž.

U Top 10 se nalazi još jedan stadion sa Balkana i reč je o nacionalnom stadionu "Vasil Levski" u Sofiji, prestonici Bugarske, gde igra reprezentacija ove zemlje. Sa kapacitetom od 43.230 sedišta, i ovaj stadion je na udaru zbog činjenice da nema krov, te navijači u slučaju kiše ostaju u potpunosti mokri.

Nacionalni stadion Foto: Huw Evans Picture / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poslednji među 10 najružnijih stadiona je "Moson" u Monpeljeu, a tek van ovog spiska su "Artemio Franki" (Firenca), "Tafšit" (Bolton), "Estadio de la Keramika" (Viljareal) i "Dijego Armando Maradona" (Napoli).

(Telegraf.rs)

Video: Prepune tribine stadiona Crvene zvezde "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA