≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Blamaža Orlova na Kipru, uprkos pobedi: Ako ovako nastavimo, ne piše nam se dobro na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: oko 8 min.

Vrlo, vrlo bleda Srbija protiv Kiprana

Fudbalska reprezentacija Srbije, Srbija - Kipar Foto: MN Press / M. Metlaš

Fudbalska reprezentacija Srbije možda jeste uspela da savlada ekipu Kipra, ali utisak koja je ostavila u Larnaki nikako ne može da ulije poverenje pred predstojeće završne prijateljske utakmice i početak Evropskog prvenstva. Uprkos ranom vođstvu, u ostatku meča videli smo jako bledu igru Orlova i dosta agilnije Kiprane - 0:1 (0:1).

Svi koji su se odlučili da pogledaju utakmicu od početka do kraja nisu mogli da uživaju u nekoj agilnoj i lepršavoj igri Orlova. Daleko od toga. Štaviše, možemo slobodno reći da su Kiprani odigrali daleko bolje, posebno tokom drugih 45 minuta, kada su nekoliko puta svojim kombinacijama uspeli i da nakratko zalede krv u žilama svih navijača. Drmala se i stativa...

Na kraju se može reći da je Srbija i uz malo sreće došla do trijumfa nad Kiprom ove večeri, čime se koliko-toliko "iskupila" za poraz od Rusije (0:4), ali će selektor Dragan Stojković Piksi morati na mnogo toga da poradi kako bi trgao Orlove, jer do početka Evropskog prvenstva ima manje od tri meseca.

Početak utakmice je, ipak, obećavao. Već u 7. minutu je Srbija došla do velike šanse kada je Sergej Milinković-Savić pokupio loptu koja je došla iz centaršuta sa leve strane terena, uklizao i poslao je u prazan deo mreže. Pokušao je da to spreči golman kiparske selekcije, ali bezuspešno.

Samo nekoliko minuta kasnije, Orlovi su mogli da dupliraju prednost u Larnaki. Sudija Marko di Belo iz Italije pokazao je na belu tačku nakon što je jedan fudbaler Kipra igrao rukom, a odgovornost je preuzeo Aleksandar Mitrović. Međutim, napadač Srbije je vrlo sporo prišao lopti i golman Kipra je to odbranio u 10. minutu.

Posle toga, kao da je neko ugasio svetla u reprezentaciji Srbije.

Do poluvremena gotovo da nije bilo neke veće šanse ni za jedan, a ni za drugi tim. Tek u 45. minutu je Kipar mogao ozbiljnije da pripreti, ali je Koreia loše poslao loptu napred, pa je odbrana Srbije dobro reagovala.

Na poluvremenu je Piksi uveo u igru Dušana Tadića, koji je time oborio rekord nacionalnog tima po broju nastupa, ali drugih 45 minuta je bilo sve osim dobrog za Orlove. Dugo su se fudbaleri Srbije mučili da uopšte i prevedu loptu na drugu polovinu terena.

Koliko u 64. minutu viđena je jedna od najvećih šansi za Kiprane na utakmici. Namestio se na šut Pitas sa 16 metara i raspalio projektil, koji je samo srećom udario od stativu. Nakon toga je Srbija imala i dosta sreće, jer je Bleki Milenković mogao da postigne i autogol.

Nije to bio kraj. Kiprani su sve više napadali i u 90. minutu su mogli do, može se reći, zasluženog izjednačenja. U stopostotnoj šansi se našao Pileas, međutim Rajković je istrčao u pravom momentu i sprečio je totalnu blamažu u Larnaki.

Tok utakmice uživo ste mogli da pratite na Telegraf Sportu.

UŽIVO Kipar - Srbija 0:1 (0:1) /Milinković-Savić 7'/

I POLUVREME

KRAJ UTAKMICE: Posle četiri minuta utakmice, kraj.

90. minut: AUH, KAKVA ŠANSA ZA KIPAR! Pileas je bio u stopostotnoj šansi, ali je šutirao pravo u Rajkovića1 

88. minut: Pileas menja Kirjakua, dok Pitasa menja Kakulili.

87. minut: Prva konkretna šansa Srbije u drugom poluvremenu dolazi sada. Luka Jović je stvorio prostor i šutirao malo pored desne stative.

82. minut: Haralampus je izašao sa terena u timu Kipra, menjaju domaći i traže izjednačenje. Izašao je i Loizu, a menja ga Kristostomu.

81. minut: Umalo novi užas, Loizu je bio u kontri, ali je lopta u poslednjem trenutku izbijena. Potom i vrlo dobra šansa posle kornera... Ovo zaista ne izgleda dobro.

79. minut: Vrlo neoprezan start Koreie nad Tadićem, bio je to otvoren đon, ali sudija Marko di Belo pokazuje samo žuti karton.

77. minut: Izuzetno opasan napad Kipra. Malo su ga zakomplikovali domaćini, pa su naši izblokirali udarac.

76. minut: Samed Baždar je zamenio SMS-a. Evo šanse i za mladog fudbalera Partizana. Debi za njega.

74. minut: Zdjelar je pokušao posle kornera Tadića, ali je taj udarac bio izuzetno neprecizan. Artimatas nakon toga menja Kusulosa.

73. minut: Ubačena je bila dugačka lopta za Luku Jovića, ali je golman Kiprana pravovremeno izleteo i sprečio opasniju šansu.

68. minut: Haralampus je loše centrirao iz slobodnog udarca. Ovo je moglo ponovo da bude opasno, ali na svu sreću jako nekvalitetno izvođenje.

64. minut: STATIVA ZA KIPAR! A ONDA KAKVA ŠANSA! Pitas je fenomenalno šutirao, pogodio stativu, a u nastavku umalo autogol Blekija Milenkovića. Korner, pa drugi korner!

63. minut: Dve promene pravi Piksi. Kostić izlazi, ulazi Zdjelar. Mitrovića menja Gaćinović.

60. minut: Tadić traži penal! Gogić je sada vrlo oštro uklizao našem kapitenu u kontri, pokupio je loptu, ali i njega, no sudija Marko di Belo kaže da nije video ništa sporno.

56. minut: Vrlo, vrlo opasnu kontru je prekinuo sada Erhan Mašović i sasvim očekivano je dobio žuti karton.

54. minut: Kasulos je sada iz sve snage pokušao, potom i Laifis. Dve blokade naših fudbalera.

52. minut: Očajan centaršut Kasulosa, koji je loptu izbacio u gol-aut. Ona nije bila ni blizu bilo kojem fudbaleru selekcije Kipra.

50. minut: Jović je sada ostavio loptu za Kostića, ali je ona završila u spoljnom delu mreže.

48. minut: Opet Pitas u šansi, a bio je ovo i prvi konkretniji udarac ka golu Orlova. Međutim, Srbija se lako odbranila.

46. minut: Počinje drugo poluvreme u Larnaki.

- Tadić će zameniti Samardžić, 106. put će igrati za Srbiju, čime postaje rekorder.

45+2. minut: Koreia sa užasnim pasom u kontri, moglo je da bude mnogo opasnije po Orlove.

45+1. minut: Nadoknada će trajati dva minuta prema odluci Marka di Bela.

45. minut: Korner će biti za Srbiju, izborio ga je Kostić. Babić nije uspeo da dođe do lopte posle centaršuta.

42. minut: Koreia je ubacio loptu u kazneni prostor posle kontranapada sa leve strane, ali Joanis Pitas nije uspeo lepo da zahvati loptu glavom.

40. minut: Kipar od početka utakmice nije imao niti jedan organizovaniji napad i do sada ima manje od 100 uspešno realizovanih pasova. Sa druge strane, Orlovi nisu uspeli da dođu do još neke ozbiljne šanse.

35. minut: Još jedan igrač Kipra se žali na povredu. Andreu je samo seo na travnatu podlogu, a potom je u pratnji lekara izašao van terena.

31. minut: Piters je bio u prilici, potom i Samardžić na drugoj strani, ali ponovo se lako Kipar odbranio.

28. minut: Mijailović dobija žuti karton zbog toga što je oštrim startom prekinuo kontru kiparskog tima.

28. minut: Dugačak napad Srbije, dosta "pretećih" centaršuteva, ostao je bio da leži i Sergej u kaznenom prostoru, ali nije bilo pravog udarca na gol.

25. minut: Mitrović je sada šutirao glavom, ali je golman Kipra bio na pravom mestu. Dosta spor ritam u poslednjih 15 minuta posle penala.

22. minut: Živković je sada sapleo Andersona Koreiu, tako da će Kiprani imati šansu iz slobodnog udarca. Međutim, lopta je dugačko letela, tako da je Rajković uspeo da je uhvati bez većih problema.

17. minut: Samardžić je lepo ubacio loptu na peterac, tamo je pokušao da do nje dođe Živković, ali je ona na kraju završila u rukama golmana kiparske selekcije.

12. minut: Još jedan fudbaler Kipra je ostao da leži na travi, ovoga puta je to Pitas, koji je takođe bio u duelu sa Lukićem.

11. minut: PROMAŠEN PENAL! Mitrović je promašio penal! Sporo je prišao lopti, a potom je gađao u desni ugao gde je čekao golman Kipra, koji je to odbranio.

10. minut: PENAL! Biće nova šansa za Srbiju, sudija Marko di Belo je odmah pokazao na belu tačku posle igranja Laifisa rukom. 

7. minut: GOL! 0-1! Sergej Milinković-Savić! Ušla je lopta sa desne strane na peterac, gde je spremno sačekao SMS i uklizao u pravi čas i sproveo je u mrežu. Golman Kiprana nije imao baš nikakve šanse.

6. minut: Momentalno će biti viđena i izmena. Kiprijanu će zameniti Kara na terenu, koji očigledno nije mogao da nastavi zbog prevelikih bolova u ramenu.

5. minut: Prekid zbog toga što je jedan fudbaler Kipra ostao da leži u kaznenom prostoru nakon duela sa Sašom Lukićem, morali su da uđu i lekari.

3. minut: Slobodan udarac Kiprana sa desne strane terena, ali odbrana Srbije je dobro odreagovala i počistila je loptu daleko od kaznenog prostora.

1. minut: Utakmica je upravo počela. Srbija će u prvom poluvremenu napadati sa desne na levu stranu iz ugla gledanja kamere na stadionu AEK-a.

- Intonirane su himne, tako da se uskoro očekuje početak utakmice. Ne baš preveliki broj gledaoca je došao na stadion da isprati ovaj duel.

SASTAVI

SRBIJA (3-4-3): Rajković - Milenković, Babić, Mašović - Kostić, Živković, Mijailović, Lukić - S. Milinković-Savić, Samardžić, Mitrović.

Izmene: Petrović, V. Milinković-Savić, Pavlović, Mladenović, Zdjelar, Gaćinović, Jović, Tadić, Eraković, Baždar. Trener: Dragan Stojković Piksi.

KIPAR: Mol - Karo, Gogić, Laifis, Andreou, Kirjaku, Kosulos, Anderson Koreia, Lizu, Harlampus, Pitas

KOMENTAR PRE MEČA

Ovo će ujedno biti i prvi prijateljski meč sa Kiprom još od 2016. godine kada je naš tim igrao sa njima na stadionu "Radomir Antić" u Užicu pred oko 10.000 gledalaca i slavio sa 2:1.

Selektor Dragan Stojković Piksi je na konferenciji za medije istakao da će ponovo menjati stvari u odbrani posle četiri primljena gola protiv Rusije, tako da će biti zanimljivo videti kako će sve funkcionisati ovoga puta.

Kiprani su pre četiri dana odigrali nerešeno (1:1) sa Letonijom, dok su pre toga savladali Livaniju u novembru u prijateljskom meču. Međutim, pre toga je Kipar nanizao čak sedam uzastopnih poraza, tako da se ne može reći da poseduje neki preterano veliki kvalitet.

Vreme u Larnaki večeras je izuzetno vetrovito i temperatura je 18 stepeni Celzijusa. Ipak, kiša bi trebalo da zaobiđe stadion na kojem će Orlovi igrati, tako da će uslovi za igru biti sasvim solidni.

Direktan tekstualni prenos meča pratite na Telegraf Sportu.

(Telegraf.rs)

Video: Engleska jaka selekcija, ali nemaju oni krila, može da se igra protiv njih i nemam nikakav strah

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El. Comandante

    25. mart 2024 | 17:23

    Ono, kad ti selektor zgadi gledanje reprezentacije.

  • Zloba

    25. mart 2024 | 19:00

    Sada imamo ravnopravnog rivala, tu smo negde, Kipar, San Marino, Gibraltar...

  • Geras

    25. mart 2024 | 18:14

    Pristup penalu je pristup igrača reprezentaciji.... Sve jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA