Vreme čitanja: oko 1 min.

Vinisijus zaplakao na konferenciji kao mala beba: "Samo želim da igram fudbal i da ne vidim da crnci pate"

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije uspeo da zadrži emocije pred novinarima, ali je dobio podršku svih prisutnih

  • 6
Vinisijus Žunior Foto: Printscreen/X

Fudbaler reprezentacije Brazila Vinisijus Žunior doživeo je emotivni slom na konferenciji za medije, kada se prisetio rasističkog momenta koji je nedavno doživeo.

Naime, on je na žestokim udarima rasističkih uvreda i navijača, o čemu je pričao uz velike emocije.

- Žao mi je. Samo želim da igram fudbal, da radim sve za svoj klub i svoju porodicu, da nikada ne vidim da crnci pate. Nikada nisam razmišljao o odlasku iz Španije, jer bi to dalo rasistima ono što žele. Neću da napustim najbolji klub na svetu - počeo je Vini.

Istakao je da ima veliku podršku kluba i predsednika, ali ne može da pređe preko toga što je u takvom činu učestvovalo čak i dete.

- Ostaću čvrst i jak jer me podržavaju predsednik i klub. Nažalost, imao sam pristup snimku još jednog rasističkog čina na meču ove subote, koji je ovaj put izvršilo dete. Veoma mi je žao što nema ko da vas obrazuje. Ulažem, i mnogo ulažem, u obrazovanje u Brazilu da formiram građane sa stavovima drugačijim od ovih - ističe Vinisijus.

Nada se brzoj reakciji nadležnih organa...

- Lice današnjeg rasiste je zalepljeno na veb-sajtovima kao i u mnogim drugim prilikama. Nadam se da će španske vlasti učiniti svoj deo posla i jednom zauvek promeniti zakonodavstvo. I ti ljudi moraju biti krivično kažnjeni - rekao je Vini.

Potom je kratko pričao o fudbalu.

- Bio bi to odličan prvi korak u pripremama za Svetsko prvenstvo 2030. Na raspolaganju sam da vam pomognem. Izvinite što se ponavljam, ali ovo je izolovana epizoda broj 19. I brojim… - zaključio je Vinisijus Žunior.

(Telegraf.rs)

Video: Prepune tribine stadiona Crvene zvezde "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA