Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi doping skandal u fudbalu: Velika zvezda suspendovana na dve godine

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponašanje tokom testiranja bilo je krajnje neprofesionalno...

  • 0
Gabrijel Barbosa Foto: Carlos Santtos / imago sportfotodienst / Profimedia

Gabrijel Barbosa, poznat kao Gabigol, suočava se s suspenzijom od dve godine zbog prevara na anti-doping testu, što znači da će biti van terena sve do proleća 2025.

Nakon suđenja u ponedeljak, gdje je bio optužen za nepoštovanje procedura i pokušaj varanja, odlučeno je da će napadač Flamenga početi služiti kaznu od 8. aprila. Gabigolu je omogućeno da se žali na ovu odluku.

Tokom testiranja, Gabigol se ponašao neprofesionalno, ignorisao je zvaničnike anti-doping agencije i nije poštovao propisane procedure.

Pokušaj varanja tokom testa bio je osnova za suspenziju od četiri godine, ali na kraju mu je izrečena dvogodišnja kazna.

Presuda se zasniva na svedočenju biohemičara koji je objasnio proces anti-doping testiranja, naglašavajući da je Gabigolov gest ocenjen kao prevara ili pokušaj prevare.

Ova suspenzija će ga udaljiti sa terena u najboljim godinama njegove karijere. Gabigol, čiji su uspesi u Flamengu bili izuzetni od 2020. godine, moraće da čeka do 2025. kako bi se vratio na teren.

(Telegraf.rs)

Video: Engleska jaka selekcija, ali nemaju oni krila, može da se igra protiv njih i nemam nikakav strah

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA