Vreme čitanja: oko 1 min.

Večeras će biti poznati svi učesnici Evropskog prvenstva: Evo kako to utiče i na Orlove!

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grupe će biti kompletirane posle finalnih utakmica baraža Lige nacija

  • 3
EURO baraž Foto-kolaž: MN Press/Marko Metlaš, Pixabay

Finalnim utakmicama plej-ofa Lige nacije, koje su na programu u utorak, biće poznata i preostala tri učesnika Evropskog prvenstva u fudbalu.

Dueli koji nas očekuju su Gruzija - Grčka od 18 časova, kao i Ukrajina - Island i Vels - Poljska, koji su na programu od 20.45.

Nakon što budu završene ove utakmice, biće popunjene i grupe D, E i F.

Pobednik meča Vels - Poljska popuniće grupu D, pobednik meča Ukrajina - Island ide u grupu E, a pobednik meča Gruzija - Grčka ide u grupu F.

Ishod ovih mečeva indirektno može da utiče i na našu reprezentaciju.

Podsetimo, Srbija je u grupi C, gde su još i Engleska, Danska i Slovenija, a u zavisnosti od potencijalnog obezbeđivanja nokaut faze, postoji šansa da se ukrstimo sa reprezentacijama iz pomenutih grupa.

Ukoliko naš tiom bude prvi u grupi, igraće sa trećeplasiranim timom iz grupe D, E ili F, što znači da bi bilo koja od ekipa koje večeras obezbede EURO mogle da nam budu rival.

Ako bi Srbija bila druga u grupi, onda bi išla na pobednika grupe A gde su Nemačka, Škotska, Mađarska i Švajcarska.

Ukoliko budemo treći i obezbedimo plasman dalje kao jedna od najbolje plasiranih reprezentacija sa trećeg mesta, onda u zavisnosti od kalkulacija možemo na pobednika grupe F (Portugalija, Turska, Češka ili Gruzija i Grčka), na pobednika grupe E (Belgija, Slovačka, Rumunija, i pobednik Ukrajina - Island).

Za sada deluje da je najgora opcija biti drugi, jer onda se najverovatnije ukrštamo sa Nemcima, koji deluju izuzetno ozbiljno pod Julijanom Nagelsmanom, a uz to su i domaćini turnira.

Ali, za svakako je prerano i raditi bilo kakve kalkulacije, jer kako je naša reprezentacija igrala na poslednja dva prijateljska meča sa Rusijom i Ukrajinom, ukoliko se nešto pod hitno ne promeni, svaka kalkulacija biće suvišna.

Šta će uraditi Srbija na Evropskom prvenstvu u fudbalu?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Video: Piksi: Video sam ono što sam želeo, svi su dobili šansu da igraju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I am Dejan

    26. mart 2024 | 16:13

    Bez brige... Kako igramo, nema nokaut faze...

  • Nazalost

    26. mart 2024 | 17:19

    Bicemo nokautirani pre nokaut faze.

  • Tarabici

    26. mart 2024 | 20:15

    Od kad nose crvene dresove i od kad terzic sastavlja spisak, ja je vise ne pratim. Mijailovici i ostale tragedije to je privatna reprezentacija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA