≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bomba! Vojvodina posle Mandarića kreće u ofanzivu po Dušana Tadića: “On treba da bude naš kapiten”

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sjajne vesti za Novosađane

  • 8

U danu kada je Milan Mandarić postao potpredsednik Vojvodine i tako najavio visoke ambicije kluba u narednom periodu, predsednik kluba Dragoljub Zbiljić govorio je o onome što treba očekivati od Novosađana.

Zbiljić je istakao da je ovo veliki dan za naš fudbal.

- Veliki dan za srpski fudbal. Gledajući region Balkana od danas menjamo dešavanja. Superliga Srbije će biti puno interesantnija, Savez puno interesantniji i Vojvodina isto. Sigurno pažnja medija poslednjih dana kada je došla vest o pregovorima, broj medija koji se javio je tektonski poremećaj i zaista ćemo to gledati da pretočimo u energiju i da krenemo da pravimo još bolje rezultate.

Prema njegovim rečima pregovori nisu bili teški.

- Ja sam došao do broja telefona, pozvao ga da bude naš gost na 110 godina kluba, želeo sam da bude deo te akademije i zaista je to prošlo u jejdnom emotivnom raspoloženju svih nas u sali i posle sam ga pozvao na kafu. Predočio sam mu svoj plan, Mandarić je veliki poštovalac Vojvodine, seća se svih velikih generacija kluba i da to prenese na sve nas mlađe u klubu, a i na igrače koj i stasavaju. Ja dobijam jako veliki broj broj poziva ovih dana kako sam to uspeo, sami pregovori nisu bili teški. Milan je veliki vojvodinaš i došao je sa puno želje. Njegov kvalitet, kontakti i reputacija su neprocenjivi za nas.

Zatim se nadovezao na smanjenje duga kluba tokom njegovog mandata, kao i o izlasku kluba na evro-scenu.

- Mi smo završili ovih godinu i po dve konsolidacije. Gubitak kluba smo sveli ispod tri miliona što je zaista statistička greška. Zaokrennuli smo gubitak od 11.000 kada sam došao u klub. Sada nam sledi da bolje radimo u sportskom sektoru, da neka nova trenerska imena dođu u klub i pomognu našem Dušku Grujiću ovde. Prelazni rok u junu treba da bude vrlo ofanzivan, da tih četiri pet pojačanja budu iz liga petice. Mi sa Milanom to dobijamo i krećemo od toga u junu, pogotovo u Evropi. To je naša velika želja, to je sledeći san. Ako ne uspemo sada uspećemo sledeće godine, ali ja sam siguran da to možemo i sada da ostvarimo.

Pričao je između ostalog o dolasku Dušana Tadića u klub!

- Posle Milana, Dušan Tadić je sledeći za pregovore. Ovim putem pozivam Dušana Tadića. Koliko danas ćemo krenuti pregovore... Dušane, čekamo te. Na njemu je da ponese kapitensku traku. On bi trebalo da bude taj Miloš Šestić iz 1988/89. Oko njega može da se stvori baza za velike snove. Javni poziv za Dušana Tadića. Nakon Milana Mandarića, očekujemo njega u klubu.

Nije hteo da otkrije da li je bilo pregovora već.

- Nećemo o tome, to sportski direktor radi. Ja ga javno pozivam, velika je želja, kao sa Milanom Mandarićem. Pre toga Dragoljub Zbiljć, sledeća ogromna želja je Dušan Tadić da on povede te mlade momke na terenu. Mi smo na svim nivoima pokriveni, potpuno finansijki stabilno, organizaciono, infrstrukturno ste videli, to je sve na visokom nivou. Jedno takvo kapitensko ime da to povede na terenu, to je sledeća želja.

Ambicije kluba u ligi su vezane za povratak na vrh.

- Mi prvo planiramo da se vratimo među tri. Izgubili smo primat sa TSC-om, čestitam im ovom prilikom, zaista su odradili sjajan posao. Mi prvo treba da napadnemo mesto broj tri, pa dva, pa jedan. Idemo ipak ka tome, neke sezone 2025/26 gledamo kao sezonu potpune renesanse kluba. Ono što gledamo je da kada odigramo tu sezonu kako treba, da tu i ostanemo. Da ne budemo napravimo nešto i desi se nešto i opet se vratimo gde smo bili.

(Telegraf.rs)

Video: Atraktivna srpska pevačica u dresu Vojvodine na Karađorđu poslala jaku poruku navijačima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zizu

    26. mart 2024 | 19:20

    Madnaric je sposoban da ucini cudo od Vojvodine. Ako zeli.

  • Pokušajte

    26. mart 2024 | 19:59

    da ga dovedete,traže ga Zemun i Inđija.

  • 534

    26. mart 2024 | 19:40

    Mislio sam da će se sad kupovati mlađi igrači koji će pun rod dati za 2-3, godine kad se kompletira cela ekipa. Tadiću svaka čast ali on je na zalasku karijere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA