≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gruzija otišla na EURO prvi put u istoriji! Hviča i drugovi preko penala izbacili Grke za istoriju

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajan uspeh!

  • 4
Hviča Kvarachelija Foto Tanjug / AP

Fudbaleri Gruzije pobedili su Grčku u plej-ofu za plasman na Evropsko prvenstvo nakon boljeg izvođenja penala 4:2, nakon 0:0 za 120 minuta igre.

Ne preterano interesantan duel pratili smo tokom regularnih 90 minuta. Pritisak je pojeo obe ekipe, koje su više mislile o svom golu, nego o postizanju istog, pa su prilike zaista bile retka "sorta" tokom utakmice.

Maltene prvu pravu šansu u duelu propustio je Anastasios Bakasetas u 70. minutu, dok je Hviča Kvarachelija u 90. mogao da izbegne produžetke i tako svom timu već tada da donese prvo Evropsko prvenstvo ikada, ali je njegov šut izblokiran.

Sadržajniji su bili produžeci, opet je Bakasetas ugrozio gol domaćina prvi u 100. minutu, ali je Mamardašvili bio siguran između stativa, da bi Konstantinos Mavropanos u 103. pogodio prečku. U završnici prvih dodatnih petnaest minuta Zuriko Davitašvili je gađao bliži ugao, ali nije uspeo da savlada Vlahodimosa.

Pristupilo se izvođenju penala, a tu su Grci bili poprilično dekoncentrisaniji pošto u prvoj i četvrtoj seriji nisu pogađali. Bakasetasov udarac je zaustavio Mamardašvili, dok je Jakumakis promašio ceo gol. Gruzija nije bila prcizna preko Mikautadzea u trećoj seriji, a odlučujući pogodak postigao je Kvekveskiri za ludnicu na "Boris Paičadze Dinamo Areni".

Gruzija će na završnom turniru u Nemačkoj biti u grupi sa Portugalom, Češkom i Turskom.

(Telegraf.rs)

Video: EKSKLUZIVA: Vojvodina krenula u "lov" na Dušana Tadića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bez iznenadjenja

    26. mart 2024 | 21:03

    Ovi ljudi su danas pretrcali vise nego nasa reprezentacija za cetri utakmice. Garantujem!

  • Aca

    26. mart 2024 | 21:48

    Gruzini srce ostavili na terenu! Super sto oni idu na evropsko

  • Zarko

    27. mart 2024 | 01:49

    Srbijo (Fudbaleri) jer gledate kako se Trci za svoju Zemlju??? A ne Kao Mitrovic ni Penal kad sutira nema snage da potrci a kamo li na mecu. Ima da nas Odere Engleska 3:0 Minimum

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA