Vreme čitanja: oko 1 min.

Lazetić čestitao Orlićima: "Verujemo u ovu generaciju i nadamo se zapaženom rezultatu na EP"

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kadeti Srbije (U17) plasirali su se na Evropsko prvenstvo...

  • 1
Nikola Lazetić Foto: FSS

Direktor mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije Nikola Lazetić čestitao je kadetskoj reprezentaciji Srbije plasman na Evropsko prvenstvo i istakao da se nada zapaženom rezultatu na Kipru.

Kadeti Srbije (U17) plasirali su se na Evropsko prvenstvo, pošto su danas u gruzijskom Ckaltubu pobedili selekciju Turske rezultatom 3:0 u meču poslednjeg, trećeg kola Šeste grupe završne runde kvalifikacija za kontinentalni šampionat za igrače do 17 godina.

- Želeo bih pre svega da selektoru Damjanoviću i njegovim momcima čestitam na fenomenalnoj partiji protiv Turske i pobedi koja nam je obezbedila učešće na završnom turniru na Kipru. Podatak da smo treći put zaredom među najboljim selekcijama do 17 godina u Evropi, dovoljno govori o radu sa mlađim kategorijama u Fudbalskom savezu Srbije i načinu na koji kroz instruktorske službe selektiramo najtalentovaniju decu u zemlji. Osnovni cilj je da što veći broj tih igrača dogura do A reprezentacije, ali je svakako i takmičarski aspekt veoma važan faktor u procesu njihovog sazrevanje - izjavio je Lazetić za sajt FSS.

Dodaje da savez veruje u ovu generaciju i nada se zapaženom rezultatu na završnom turniru na Kipru.

- Mnogi su sumnjali u izbor selektora Damjanovića i kritikovali nas zbog velikog broja igrača Crvene zvezde koji su se našli na konačnom spisku. Rezultati na turniru u Gruziji govore o tome da kriterijum nije klupska pripadnost, već isključivo kvalitet igrača. Zovemo samo najbolje i tako će biti i ubuduće - zaključio je Lazetić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licno

    27. mart 2024 | 08:20

    Kako radite sa selekcijama mladih, davno si trebo biti smenjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA