≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši fudbaler Partizana igra Pikeovu "Liga kraljeva" u Španiji

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Valijente ima novu pasiju

  • 0
Mark Valijente Printskrin: Instagram/marcvaliente4

Od trenutka kada je osmišljenja početkom 2022. godine, i to od strane nekadašnjeg defanzivca Barselone Đertara Pikea, "Liga kraljeva" doživela je veliku mekspanziju - pogotovo u Španiji!

Među onima koji upražnjavaju ovu igru jeste i nekadašnji fudbaler Partizana Mark Valijente koji je od avgusta završio sa fudbalom i počeo da igra "sedam na sedam."

Podsetimo, Valijente je igrao za Partizan u sezoni 2018/19 i osvojio je Kup sa crno-belima. Prošao je školu Barselone, bio kapiten Lionelu Mesiju u "La Masiji", a nastupao je još i za Sevilju, Valjadolid, Makabi Haifu, Eupen.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by El Barrio 🤞🏾⚽️ (@elbarrioklk)

Inače, ovo takmičenje u svom sistemu ima 12 klubova, gde svaka ekipa ima svog "kapitena" u vidu profesionalnog fudbalera, da li aktivnog ili penzionisanog.

"Liga kraljeva" ima i svoja pravila, igra se sa šest fudbalera i golmanom, a teren je nešto između fudbalskog i onog za futsal. Ne postoji ograničen broj izmena, dok se VAR koristi na zahtev druge ekipe i imaju mogućnost da to urade jednom po utakmici, a ako bi bili u pravu - usledila bi prilika za novi VAR.

MARC VALIENTE HERNANDEZ Foto: MN Press

Ono što se još razlikuje od uobičajenog fudbala jeste i način na koji se izvodi "centar", odnosno, ovde je poprimljen sistem iz vaterpola, gde igrači trče ka centru i osvajaju loptu, dok im je "hokej" podario pravilo vezano za penale, gde igrači u penal seriji uzimaju loptu, s kojom idu od centra i pokušavaju da savladaju golmana u situaciji jedan na jedan.

Naravno, tu se nalaze i "džoker" kartice, poput one da ekipa startuje penalom na početku utakmice, da neko zaradi isključenje, da se gol u narednom minutu računa duplo...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA