≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

EURO se približava, brige su sve veće: Šta su to radili rivali Srbije i zbog čega mora bolje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Primarni cilj je nepromenjen, a to je plasman u osminu finala

  • 0
Fudbalske reprezentacije Srbije, Engleske, Danske i Slovenije Foto: Kolaž / Tanjug / AP

Reprezentativni prozor u svetskom fudbalu je zatvoren i utisci pred ono glavno što nas čeka od juna polako mogu da se sumiraju. Očekuju nas kontinentalna prvenstva, među njima i EURO u Nemačkoj, na kom će posle 24 godine pauze nastupati i Srbija.

Nisu "orlovi" blistali u kvalifikacijama, ali su makar uspeli iza sebe da ostave Crnu Goru, Litvaniju i Bugarsku. Ako je razloga za zabrinutost bilo tada, sada su oni verovatno produbljeni.

Izveo je Dragan Stojković Piksi kombinovan sastav u duelu protiv Rusije, koji se pretvorio u košmar nakon crvenog kartona Milana Gajića i u ubedljiv poraz od 4:0 i već tada je javnost bili poprilično razočarana.

Istina, isključenje je umnogome uticalo na krajni ishod, ali ako je polemike bilo posle okršaja u Moskvi, nakon duela u Larnaki protiv Kipra i jalove pobede od 1:0 polemika se pretvorila u stvarnu zabrinutost.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Srbija - Kipar Foto: MN Press / M. Metlaš

Za to vreme protivnici Srbije u grupnoj fazi šampionata koji startuje 14. juna uglavnom nisu briljirali, ali su ipak ostavili bolji utisak u odnosu na "orlove".

Prvi favorit naše grupe selekcija Engleske je na svom "Vembliju" ugostila Brazil i Belgiju i niti u jednom od dva duela nije upisala pobedu. Južnoamerikanci su golom mladog Endrika odneli pobedu 1:0, dok su "crveni đavoli" u dva navrata golovima Jurija Tilemansa pretili, ali su Ajvan Toni i Džud Belingem postavili konačnih 2:2.

Ajvan Toni i Džud Belingem - reprezentacija Engleske Foto: Tanjug / AP

Geret Sautgejt je takođe kombinovao i tražio prava rešenja što se odrazilo na rezultat, ali treba imati u vidu i jačinu rivala protiv kojih je ostrvska selekcija igrala.

Druga dva rivala Srbije su poprilično podbacila u svojim prvim martovskim proveravama. Doduše, Danska je za rivala imala Švajcarsku i tu 0:0 nije toliko loš rezultat, međutim Slovenci su zaista ostavili loš utisak u izostanku šefa stručnog štaba Matjaža Keka i odigrali samo 2:2 protiv slabašne Malte.

Golovi Andraža Šporara i Benjamina Šeška izvukli su ih potpune bruke, a samo četiri dana kasnije kao da je druga reprezentacija ugostila i porazila Portugaliju 2:0 na "Areni Stožice". Adam Gnezda Čerin i Timi Maks Elšnik bili su kobni po Kristijana Ronalda i drugove i tako poslali jasnu poruku da se ne EP bodovi moraju zaraditi vrlo skupo.

Fudbalska reprezentacija Slovenije - Portugala Foto: Tanjug / AP

Za kraj, Danci su protiv Farskih Ostrva odigrali meč za drugopozivce i pogocima Pjera-Emila Hojbjerga i Mohameda Daramija zatvorili reprezentativni prozor.

Iz svega se može zaključiti da bi nivo igre "orlova" morao biti viši u konkurenciji pomenutih ekipa, kako bi se ostvario makar primarni cilj, a to je plasman u osminu finala.

Rezultati ekipa iz grupe C Evropskog prvenstva u martu mesecu:

Rusija - Srbija 4:0

Kipar - Srbija 0:1

Engleska - Brazil 0:1

Engleska - Belgija 2:2

Malta - Slovenija 2:2

Slovenija - Portugalija 2:0

Danska - Švajcarska 0:0

Danska - Farska Ostrva 2:0

(Telegraf.rs)

Video: Mijatović: Imam osećaj da će Srbija sa Piksijem uraditi nešto na EP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA