Vreme čitanja: oko 3 min.

Bio mu je kapiten, zatim i trener, a sada će Docić i igrati potiv njega: "Veliko poštovanje, ali..."

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Brđani u petak u derbiju kolea dočekuju Novi Pazar

  • 0
Marko Docić Foto: MN Press

Posle duže reprezentativne pauze biće nastavljeno takmičenje u Super ligi Srbije. Bez ikakve dileme, prvi meč 27. kola biće ujedno i derbi ove runde, u petak od 14 časova Čukarički će na Banovom brdu ugostiti Novi Pazar.

Biće to duel dva tima koji imaju evropske ambicije, ali u prolećnom delu sezone ni Čukarički ni Novi Pazar nisu ostvarili očekivane rezultate. Zbog toga njihov međusobni duel dobija na značaju, a slaže se sa tim i kapiten Brđana i rekorder tima po broju nastupa, asistencija i golova, Marko Docić.

- Nema dileme da će duel protiv Novog Pazara imati veliki značaj za oba tima. Ali, tako bi bilo u svakom našem okršaju, uvek su dueli Čukaričkog sa sportskim prijateljima iz ovog grada izuzetno kvaliteteni i zanimljivi. Tako će biti i ovoga puta, a meč je posebno bitan zato što se bliži podela Super lige na plej-of i plej-aut. Nismo najbolje startovali u prolećnom delu sezone, ali još uvek imamo sasvim dovoljno vremena da sve nadoknadimo i da ostvarimo naš osnovni cilj, da se plasiramo u Evropu – kazao je Docić.

Kapiten belo-crnih uvažava ekipu Novog Pazara, za koju ističe da je daleko kvalitetenija nego što to pokazuje plasman na tabeli.

- Svima je jasno da Novopazarci imaju odličan tim, sa pre svega izuzetnim pojedincima. Naravno da su u prvom planu Adem Ljajić i Sejduba Suma, ali i ostali prvotimci ovog kluba prikazali su odlične partije tokom sezone. Od golmana Mirkovića, pa do špica napada u kojem su Obradović i Šćepović. Gledao sam mečeve našeg narednog rivala, bilo je i onih u kojima su bili bolji od rivala, a nisu stigli do pobede.

Šef struke Novog Pazara Igor Matić donedavno je bio trener Čukaričkog. O bivšem saigraču, potom i šefu, Docić ima samo reči hvale.

- Svi znamo kakav je Igor bio trener, imao sam tu privilegiju da sa njim igram na njegovom zalasku karijere. Bio je produžena ruka trenera na terenu, od njega je moglo mnogo toga da se nauči. Kasnije je gradio karijeru upravo u našem klubu kroz Omladinsku školu, potom i u Fudbalskom savezu Srbije, a predvodio nas je i u istorijskom nastupu u grupnoj fazi Lige konferencije. Svi u klubu imamo veliko poštovanje prema Matiću, želimo mu svu sreću u nastavku karijere, ali naravno sutrašnja utakmica je nešto sasvim drugo. Naš cilj su tri boda i nadamo se da ćemo uspeti da stignemo do trijumfa koji bi nam mnogo značio.

Posle Novog Pazara Čukarički će igrati derbi za derbijem. Već u utorak u Novom Sadu protiv Vojvodine, potom u subotu u Bačkoj Topoli sa ekipom TSC-a, a u poslednjem kolu Preliminarne faze na Banovo brdo stiže Partizan.

- Četiri derbija uzastopno, uz četvrtfinale Kupa Srbije protiv Vojvodine, i sedam mečeva u plej-ofu. Neće biti lake utakmice, ali tako je bilo na primer i na gostovanju fenjerašu Radniku u Surdulici. Ali, za sada razmišljamo samo o meču protiv Novog Pazara, eventualna pobeda dala bi nam veliku injekciju samopouzdanja za naredni period, u kojem će se raspodeljivati evropske vize – zaključio je Marko Docić.

Kao i tokom čitave sezone ulaz na istočnu tribinu stadiona na Banovom brdu biće besplatan, dok će ulaznice za zapadnu tribinu biti u prodaji po ceni od 500 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA