Vreme čitanja: oko 1 min.

Igrali jesenas u Srbiji, sada optuženi da su namestili meč: Skandal potresa evropski fudbal zbog ovih 5 minuta

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na tapetu su Vesterlo i Genk

  • 0
FK Vesterlo - FK Genk Printskrin:X/@samstreetwrites

Veliki skandal potresa belgijski fudbal, ujedno i evropski, jer su Vesterlo i Genk odigrali meč koji je okarakterisan kao namešten!

Duel je odigran 17. marta i završen jebez pobednika (1:1), nakon što je Brajan Hejnen u 86. gostima doneo izjednačenje, što je rezultat koji je odgovarao i jednima i drugima.

Domaćin je tim bodom izbegao ispadanje, dok je Genk završio u plej-of fazi i automatski će moći da se bore za titulu i evropske kupove. Podsetimo, ove jeseni su igrali sa Čukaričkim u Ligi konferencije.

Vesterlo i Genk su optuženi jer niko od njih od tog 86. minuta nije igrao fudbal. Domaćins e praktično dodavao, a jedan igrač Genka je čak radio i neke kondicione vežbe. Zatim, fudbaleri su se rukovali i pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Federalno tužilaštvo traži kazne za obojicu trenera i 21 igrača (Genk od 71. igrao sa desetoricom), kao i pojedinačnu kaznu od 1000 evra za svakog fudbalera. Takođe, od Vesterloa i Genka će zahtevati da plate po 10.000 evra.

U međuvremenu, trener Vesterloa Rik de Mil je dobio otkaz od strane kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA