Vreme čitanja: oko 2 min.

Mijatović se podsetio penala 1998. godine: "Promašio sam jer ne znam da ih šutiram, šalim se na taj račun"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fudbalska legenda istakla je kako je rešao preko te situacije i sada je slobodan da se šali na račun penala

  • 6
Predrag Mijatović Foto: Toshifumi KITAMURA / AFP / Profimedia

Legendarni crnogorski fudbaler Predrag Mijatović podsetio se momenta sa Svetskog prvenstva 1998. godine i rekao da se sada normalno nosi sa tim promašajem sa bele tačke.

Podsetimo Mijatović je stao na belu tačku pri rezultatu 1:1, zaleteo se, šutnuo loptu iz sve snage, ali pritom pogodio okvir gola, što nas je tada koštalo potencijalne pobede protiv Holandije u osmini finala Svetskog prvenstva.

Holandija je u tom meču na kraj u slavila rezultatom 2:1 i to golom u nadoknadi drugog poluvremena, što je i danas ostalo gorko sećanje, kako navijačima, tako i samom Mijatoviću.

Ipak, kada se priseća tog momenta govori kako je počeo da se šali na račun toga i na taj način uspeva da objasni kako prelazi preko te situacije.

- Ja znam da me najviše ne povezuju sa prečkom. Da napravimo sada ovde anketu oni bi rekli 'Peđa Mijatović, prečka 1998', to je normalno. To je kada je Srbija u pitanju. Kada bi rekli Španija onda bi rekli gol 1998. i slično. Onda se ja 'šaltam'. Kada sam u našem regionu, kada pričam sa novinarima i ljudima sve je super, poštovanje, fenomenalno, ali kako promaši onaj penal, šta bi sa onom prečkom i tako dalje. To je normalno, tako da sam navikao na to i počeo sam da se šalim na taj račun. Najlepše je kada se šališ na svoj račun, onda prestaju svi mogući komentari. Kako promaši penal? Ja ti kažem promašio sam ga jer ne znam da ih šutiram. I šta ti možeš da mi kažeš? Ništa drugo. Nemoj da ih šutiraš više, sada i ne mogu, je li? Ali dok sam bio aktivan rekao bih da ih i ne šutiram. Ali ako krenem da ti objašnjavam, kako sam postavio loptu i ostalo, ti bi mi postavio još deset pitanja, je l' tako? Ovako sve prestaje svaka priča, zar ne? Ne zna čovek da šutira penale, brate - objasnio je Mijatović, a ond aje od publike zatražio aplauze uz reči i osmeh - Pa dobro, podržite me malo ljudi, podržite me.

Mijatović je u svojoj karijeri nastupao za velike timove: Budućnost, Partizan, Valensija, Real Madrid, Fjorentina i Levante. Za reprezentaciju je nastupao 73 puta i postigao 27 pogodaka.

(Telegraf.rs)

Video: Mijatović: Imam osećaj da će Srbija sa Piksijem uraditi nešto na EP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    29. mart 2024 | 14:48

    Jos se trese...

  • Tihi

    29. mart 2024 | 16:37

    Pedja trauma iz detinjstva. Salim se Mijatovic nasa najbolja devetka svih vremena. Covek Supermen. Vanja Grbic odbojka, Bodiroga kosarka, Vujasinovic vaterpolo, Pedja fudbal. Svako bog svog zanata.

  • Hugo

    29. mart 2024 | 15:22

    Duzan mi je jedan tv zbog toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA