≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić otkrio: "Dug Partizana je 50 miliona evra"

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik je otvoreno govorio o večitima...

  • 24
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Marko Đoković

Pred poslednji dan UEFA monitoringa, FK Partizan dobio je finansijsku pomoć od države Srbije, kako bi obezbedio evropsku licencu, a crno - belima je uplaćeno 3,2 miliona evra.

Dakle, klub iz Humske će do 31. marta morati da isplati sva dugovanja, ili potpiše reprograme.

Tim povodom, predsednik Srbije Aleksandra Vučić je tokom obraćanja dobio pitanje koje se odnosilo na davanja države i istakao:

- Pomogli smo koliko smo mogli. Užasno je stanje u Partizanu. Ali, imam jednu vest. Nije ni u Zvezdi bolja stvar. Partizanu ima jedna dobra vest za navijače, a to je da, osim toga, što ne znam da li je dobra vest da li će da se igra Evropa ili ne, država je svoje uradila. Omogućili smo danas 3.2 miliona evra da bi mogli da šutiraju loptu u Evropi. Takođe, ono što je dobra stvar, prvi put je rukovodstvo Partizana prihvatilo da naši eskperti dođu i da naši stručnjaci mogu da dođu i naprave stvarne programe kako da se napravi program za ozdravljenje Partizana. To je prvi i veliki korak. Posle mnogo godina koliko sam ih molio da pomognemo, sada su dozvolili.

Između ostalog, predsednik je govorio i o dugovanjima crno-belih.

-Oni su na putu ozdravljenja, ali to će biti dug proces. Situacija je vrlo teška. Taj dug je preko 50 miliona evra. Situacija je vrlo teška. Za Crvenu zvezdu je manji od toga, ali i da je toliki bio bi podnošlji. Različiti su prihodi, kao da poredite različite stope prihoda različitih zemalja. Mi znamo kako se to pravi. Hvala Bogu da se neko setio i dopustio da im ljudi naprave program. Trener Partizana je tu u pravu, moraće da posvete više pažnje omladinskim selekcijama u čemu je Crvena zvezda značajno ispred, i ne samo Zvezda. Trener Partizana je u pravu kada je rekao da je zakazala omladinska selekcija. Verujem da su sada spremni i srećan sam zbog toga. Nije to problem u 3, 10 ili 15 miliona. Problem je u načinu ponašanja od danas, pa ubuduće. Oni su na putu ozdravljenja. Kao što smo mi bili na putu ozdravljenja kada smo rešili da donesemo teške mere.

Izrazio je uverenje da ćemo imati još sportista na Olimpijadi i kako da motivišemo fudbalsku reprezentaciju.

- Ovo nema veze sa tim za koga navijate. U Vojvodini, šta god da kažete za Zbiljića, on dobro vodi. Pazar je na putu da napravi nešto, Lučani dobro napravljeno, Voždovac napreduje. Partizan mora da reši ovaj problem. Ako prihvate reforme koje ćemo da predložimo, nemam bojazan, biće uspešni u kratkom periodu. Videće rezultate - rekao je Vučić i pozvao građane da čuvaju svoju zemlju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA